Crosst.hr

Matija Lakota, predsjednik Županijske organizacije BBŽ-stranke Živi zid

zivizid

Održana Osnivačka skupština Živog zida u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U Bjelovaru je 24.listopada, 2015 . godine održana Osnivačka skupština Županijske organizacije Bjelovarsko-bilogorske županije, stranke Živi zid na kojoj je javnim glasovanjem izabrano vodstvo ogranka:
Matija Lakota, predsjednik
Diana Jurjević, zamjenik predsjednika
Vesna Milanović, tajnik organizacije.

Osnivačkoj skupštini prisustvovao je supredsjednik stranke Ivan Pernar koji je ujedno i vodio Skupštinu. Pozvao je sve prisutne članove, da zajedno sa vodstvom daju svoj doprinos u kampanji za nadolazeće parlamentarne izbore.
Od predsjedničkih izbora Živi zid je stasao, brojnost članstva se povećavala iz dana u dan, danas gotovo 12 000 članova. Živi zid otvorio je podružnice diljem zemlje, a najprije su prioritet imali gradovi u kojima su se provodili lokalni izbori, a sada u svrhu što kvalitinijeg i organiziranijeg djelovanja na terenu na red su došli gradovi, u kojima organizacije još nisu osnovane.
Nakon odrađenog svečanog dijela skupštine, novosnovana Županijska organizacija odradila je i radni dio sastanka, na kojem se raspravljalo o aktivnostima članova tijekom kampanje koja je u tijeku povodom predstojećih parlamentarnih izbora.
Naglasak je stavljen na ključne elemenata programa Živoga zida: Uspostava monetarnoga suvereniteta kroz preuzimanje kontrole nad HNB-om. Ukidanje valutne klauzule, primarna emisija novca putem HNB-a, jednokratna devalvacija kune, potom ciljana inflacija do 9% godišnje.
Prestanak mjera štednje, rezova, smanjenja deficita, kojekakvih dodatnih poreza-poput prireza, dopunskoga osiguranja, legalizacije, fiskalizacije, izdavanja dokumenata, promjene tablica i slično.
Tu je i prestanak zaduživanja u inozemstvu, uvođenje dvostruke stope PDV-a, jedna za uvoz (viša), druga za izvoz (niža), te kako će program stranke aktivisti i članovi na terenu što efikasnije predstaviti svojim sugrađanima.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.