Crosst.hr

Matija Feješ, Bjelovarčanin i kandidat Hrvatskih laburista za izbor zastupnika u EU parlament

laburisti EU izbori 2014 1

Ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada Bjelovar u subotu, 5. travnja 2014., predstavio je svojeg kandidata na listi Hrvatskih laburista za predstojeće izbore za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske.

Kandidat Ogranka Bjelovar za predstojeće izbore za članove u Europski parlament je Matija Feješ. Matija Feješ rođen je 1979. godine u Bjelovaru, gdje i danas živi i radi kao vanjski suradnik za mjerenje nafte za INU. Po obrazovanju je elektrotehničar, aktivno se služi engleskim jezikom, a poznaje i osnove mađarskog jezika.

Matija Feješ na svom predstavljanju rekao je da mladi ljudi imaju pravo napraviti novi korak u životu.

– U Europskom parlamentu borit ću se za zaštitu radničkih prava, bolju energetsku politiku te zaštitu privatnosti pojedinca. Kao pripadnike generacije koja je osjetila nedaće tranzicije i privatizacije najbolje mogu zastupati radništvo, zaposlene u privatnom sektoru i naravno mlade jer sam jedan od njih. Možda nećemo biti Europa jednakih dostignuća, ali želim da budemo Europa u kojoj ćemo svi imati jednake šanse, rekao je Matija Feješ na svom predstavljanju.

Na kraju predstavljanja Zlatko Tušak, predsjednik Hrvatskih laburista BBŽ rekao je da će kampanja trajati 47 dana, što je dosta dugo, ali da će oni nastojati upoznati građane s važnošću ovih izbora za Europski parlament. Tušak je naglasio da se oko 80% zakonodavstva rješava u Europskoj uniji. Također je rekao da prema njegovim saznanjima jedino Hrvatski laburisti imaju kandidata na listi za Europski parlament iz naše županije i grada Bjelovara.

– Svi ogranci do 24. siječnja 2014. mogli su predložiti svoje kandidate prema podružnici. Kada su podružnice zaprimile sve kandidate tajnim glasanjem uputili su po jednog kandidata prema predsjedništvu stranke. Predsjedništvo stranke odredilo je agenciju koja je ocijenila kandidate i temeljem njihove ocjene predsjedništvo je kandidate uputilo na Nacionalno vijeće stranke. Od svih kandidata Nacionalno vijeće je tajnim glasovanjem izabralo 11 kandidata. Procedura je bila potpuno transparentna i demokratska, rekao je Zlatko Tušak, predsjednik Hrvatskih laburista BBŽ.

Lista Hrvatskih laburista – Stranke rada za izbor zastupnika iz Republike Hrvatske za Europski parlament
1. Nikola Vuljanić – Karlovac
2. Monika Bogeljić – Križ
3. Sergej Dinić – Čakovec
4. Davorka Pšenica – Zagreb
5. Damir Hršak – Krapina
6. Sanda Kolaković – Petrinja
7. Vedran Sabljak – Rijeka
8. Nansi Tireli – Labin
9. Marita Brčić Kuljiš – Split
10. Matija Feješ – Bjelovar
11. Antun Kapraljević – Našice

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.