Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Liberalke BBŽ održale akciju pod nazivom “Izmjena Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji“

liberalke 2011 1

Akcija je održana 15. listopada 2011. u Bjelovaru na gradskom Korzu, ispred trgovine DM od 10 do 13 sati.

Građanima su na štandu dijeljene dopisnice adresirane na Vladu i Sabor RH kojom traže hitnu izmjenu Zakona i omogućavanje zamrzavanja zametaka svim parovima koji se bore s neplodnošću, što Zakonom iz 2009. godine nije omogućeno.

Bjelovarske Liberalke su zadovoljne današnjom akcijom, koja je privukla veliki broj građana, naravno među njima žene i parove, koje sve više zanima što se može napraviti vezano za ovu temu, što je i cilj ove akcije.

Predsjednica Liberalki BBŽ Tatjana Kovač i predsjednica Liberalki Grada Zagreb Renata Šeperić Petak izrazile su zadovoljstvo današnjom akcijom u Bjelovaru, istaknuvši da je glavni cilj ove akcije osvješćivanje i podrška građana za promjenu ovog restriktivnog zakona te da se zaustavi negativni trend, koji se odnosi na sve manji broj stanovnika u Republici Hrvatskoj, što pokazuje i zadnji popis stanovništva, gdje Hrvatska u usporedbi s europskim državama ima najnižu stopu nataliteta.

Stoga je potrebno učiniti nešto, a to je Izmjena zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, kako bi našim parovima kojima je potrebna medicinska pomoć oko zasnivanja obitelji omogućili zakonsku regulativu, kao što je praksa u većini europskih zemalja, kazale su liberalke Bjelovara i Zagreba.

Pročitajte još