Crosst.hr

Krešo Beljak – Želim jaki i jedinstveni HSS koji će vlastitim radom ostvariti rezultat

2016 02 hss 1

Službena kampanja za predsjednika HSS-a počela je 25. veljače, točno u podne, kada je završilo prikupljanje potpisa za kandidacijske liste.

„Dosta je podjela, izbacivanja i zakulisnih radnji, vrijeme je da svi zajedno skupimo glave i vratimo ugled HSS-u. Samo zajedničkim radom na svim razinama možemo stvoriti političku platformu koja će rezultirati povratkom HSS-a na mjesto koje mu povijesno pripada. Moramo ponovno postati stožerna hrvatska stranka i u pravom smislu tih riječi“, poručio je Krešo Beljak, aktualni gradonačelnik Samobora i potpredsjednik Hrvatske seljačke stranke koji je od danas i formalno kandidat za mjesto predsjednika ove stranke.

Službena kampanja za predsjednika HSS-a počela je 25. veljače, točno u podne, kada je završilo prikupljanje potpisa za kandidacijske liste. Uz aktualnog samoborskog gradonačelnika na unutarstranačkim izborima kandidirao se i šef zagrebačkog ogranka HSS-a Nenad Matić te aktualni predsjednik stranke i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. Beljakova kandidatura logičan je slijed nakon što je zadobio povjerenje u samoborskom HSS-u, a zatim i u Županijskom odboru HSS-a Zagrebačke županije koji ga je i kandidirao za unutarstranačke izbore.

„Siguran sam da Hrvatska treba jaki HSS koji će biti faktor stabilnosti jer ovo je krajnji čas da našu stranku izvučemo iz raznih podjela koje su nastale u zadnjih četiri godine. Moramo ponovno aktivirati sve naše članove kako bi ostvarili odlične rezultate baš kao i prije 16 godina kada smo imali 17 saborskih zastupnika, osam župana, preko 20 gradonačelnika i više od 100 načelnika općina. Želim HSS u kojem će se poštivati glas članova, a prema njihovim stavovima formirati stajalište stranke. Ljudi koji mene podržavaju imaju na umu da kao gradonačelnik u drugom mandatu postižem veliki uspjeh i u jednoj urbanoj sredini poput Samobora, što je dokaz da HSS nije samo stranka sela, nego itekako može biti i stranka grada“, izjavio je Beljak.
Stanje u Hrvatskoj seljačkoj stranci daleko je od idealne, sve je veći broj nezadovoljnih članova, potpora stranci je mala, a u prilog ne idu rezultati na nedavnim parlamentarnim izborima na kojima je HSS osvojio samo dva mjesta u Hrvatskom saboru.
„Potrebno je preokrenuti politiku HSS-a u kojoj središnjica odlučuje o svemu, zbog toga smo i tonuli zadnjih godina. Imamo dokazanu snagu na lokalnoj razini, 55 načelnika općina, 6 gradonačelnika i dva župana. Dakle, temelji postoje, no sada je potrebno raditi na platformi za državnu razinu“, dodao je Beljak te zaključio: „Očekujem pobjedu u prvom krugu, pokazali smo u Samoboru i na razini Zagrebačke županije da HSS može biti pobjednička, a ne trgovačka stranka.“

Unutarstranački izbori u HSS-u održat će se 19. ožujka, a osim predsjednika stranke birat će se Glavni tajnik, pet potpredsjednika, pet biranih članova Predsjedništva, pet regionalnih predsjednika, 30 članova Glavnog odbora, Nadzorni odbor, Časni sud i Statutarno povjerenstvo. Novo vodstvo stranke birat će 789 delegata iz čitave Hrvatske.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.