26. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Kratka konferencija za novinare bivših HSS-ovaca

Na ovoj kratkoj konferenciji za novinare održanoj u gradskom parku Bjelovara bili su Željko Paun, Dražen Paun i Nikola Pinjuh.

Nikola Pinjuh je pozdravio sve medije te rekao da je činjenica da su oni podupirali Damira Bajsa zajedno s tadašnjom predsjednicom Đurđicom Ištef Benšić, kada je Damir Bajs bio suspendiran, a nakon toga se pod silom tražila ostavka predsjednice Đurđice Ištef Benšić.

– Mi smo tada stali uz nju. Naravno da ja nisam u stranci dobro došao, ali nisam dao ostavku, jer sam ja tu stranku gradio. Neki iz izvršnog odbora ŽO HSS BBŽ tražili su da me isključe i sve druge inicijatore, ali nisu nas isključili, jer uvijek sam imao najjače rezultate na lokalnim i parlamentarnim izborima. HSS je uvijek dobro sa mnom prolazio. Sada kad je izabrano novo rukovodstvo na izvršnom odboru ja sam dao ostavku i za mnom je odmah 20 članova napustilo stranku. Obnašat ću sada dužnost nezavisnog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Bjelovara. Ima nas tri pa tako gradsko vijeće Grada Bjelovara nema niti klub vijećnika HSS-a. U 18 godina u HSS-u bio sam organizator osnivanja ogranka HSS-a u Starim Plavnicama i već dva mandata sam bio predsjednik ogranka HSS-a. Sada sam neovisni, a što će biti kasnije vidjet ćemo, rekao je Pinjuh te naglasio da ostaje podrška Damiru Bajsu.

Dražen Paun, također bivši HSS-ovac, rekao je da nakon 12 godina izlazi iz HSS-a, ostaje kao neovisni vijećnik u gradskom vijeću sve do lokalnih izbora.

Povezani članci

newsend_hgk