Crosst.hr

Konferencija za novinare HSLS-a o poduzeću koje upravlja sportskim objektima Grada Bjelovara

hsls press XI 2013 1

Gradski ogranak HSLS-a je tražio posebnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Bjelovara na temu ‘Stanje gradskih poduzeća’, a usprkos činjenici da su koalicijskom partneru HDZ-u dostavili dovoljan broj potpisa nužnih da bi se ovakvo traženje ispunilo, ti potpisi nikada nisu došli do Gradske uprave.

– Gradski HDZ je dobio novog predsjednika i prije izbora, a to je Antun Korušec. Pitamo se da li je HDZ uopće oporba u Gradu Bjelovaru. Znamo svi da se gradonačelnik diči svojom visokom razinom demokracije; Antuna Korušeca zato javno pozivam da sazove sjednicu o športskom društvu koje upravlja sportskim objektima u vlasništvu Grada Bjelovara. Zatražio sam na jednoj od sjednica financijsko izvješće koje do danas nisam dobio. Mi u bjelovarskom HSLS-u se ne bojimo da će nas netko iz Zagreba zbog toga raspustiti – rekao je Dario Hrebak.

Nino Balen, tajnik bjelovarskog HSLS-a rekao je da su dogradonačelnice Lidija Novosel i Jasna Višnjević obmanule javnost.

– Građanima je Lidija Novosel obećavala da će na mjestu dogradonačelnice volontirati, a sada je njena plaća na tome mjestu 13.000,00 kuna. Jednako tako je neprincipijelna i Jasna Višnjević koja je u politiku ušla kao nestranačka kandidatkinja, a sada se učlanila u HNS i tako prevarila birače – rekao je Nino Balen, tajnik bjelovarskog HSLS-a.

Zlatka Pemper, jedna od članica ogranka rekla je da poziva gradske čelnike da od svojih velikih plaća odvoje 10 posto i usmjere u socijalne svrhe.

– Mi kao vijećnici HSLS-a odreći ćemo se deset posto svojih vijećničkih naknada i prikupljeni novac donirati socijalno ugroženim obiteljima na našem godišnjem balu na koji ste svi pozvani – rekla je Zlatka Pemper.

Nakon ovih izlaganja, na novinarska pitanja odgovarao je Dario Hrebak. Rekao je da se tolika prašina digla oko traženja posebne sjednice da se stječe dojam kako se iza toga nešto krije.

– Ako je sve u redu, zašto mi nije dostavljeno financijsko izvješće koje sam tražio? Slično je bilo i kada smo skretali pažnju na slučaj Elektrometala pa su nas svi ismijavali. Kako se po političkom ključu biraju ljudi u nadzorni odbor Elektrometala, tako se i u nadzornom odboru Komunalca također nalaze političari i nekompetentni ljudi, a ne stručnjaci – rekao je Dario Hrebak novinarima. Na konferenciji za novinare spomenuto je i da su se financijska izvješća Elektrometala toliko frizirala da se prikrivalo kako je tvrtka u dubiozama teškim preko devedeset milijuna kuna.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.