Crosst.hr

Konačna odluka HDZ-a BBŽ: Kandidat za župana Miro Totgergeli, a za gradonačelnika Marijan Coner

coner totgergeli kandidatura 1

U bjelovarskom Domu kulture HDZ je konačno službeno predstavio svoga kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije i njegove zamjenike te kandidata za gradonačelnika i njegove zamjenike. Nakon dugih pregovora i raznih kombinacija, HDZ-ov kandidat za župana BBŽ je Miro Totgergeli, a njegovi zamjenici su Josip Vinceković i Nenad Mrzlečki.

Ponovo se predstavio i kandidat za gradonačelnika Marijan Coner, ali samo da javnost upozna sa svojim zamjenicima. Zanimljivo, ali istinito, zamjenici Marijana Conera bit će: Ruža Hrga i Ante Topalović.

Nakon službenog predstavljanja, kako bi javnost više znala o njegovoj kandidaturi za gradonačelnika i zašto je donio tu odluku Marijan Coner je rekao: – Situacija je dosta ozbiljna, građani sve teže žive, svakim danom ostaju bez posla, nemaju sredstava za život. Do promjena mora doći, sigurno veliki prirez ne ide na ruku građanima, mi ćemo ga smanjiti. Sve izvođačke radove u Bjelovaru radit će naši porezni obveznici, svakako uvažavajući zakon o javnoj nabavi.

Coner ističe da grad Bjelovar i većina naše države nazaduje i dobrim dijelom sve više propada. Naglasak daje na poljoprivredu, gubitak radnih mjesta te se ponovo vraća na poljoprivrednike i ističe da je 30% njih izgubilo svoja osnovna sredstva za rad, banke pokreću ovrhe, a sve isključivo zbog loše politike na nacionalnoj razini. Coner navodi da je HDZ očekivao da će gradonačelnik i župan reagirati na to, ali oni nisu ništa napravili. Primjer je ukidanje Ekonomskog fakulteta. O tome niti riječi protesta.

Na pitanje novinara tko su partneri, s kim će u koaliciju, Coner kaže: – Vjerodostojni smo svojim izjavama od samog početka. Od kada su krenuli razni dogovori i kombinacije, mi smo najavljivali da ćemo na svim pozicijama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji imati svoje ljude za kandidate, što smo danas i prezentirali. Također je istaknuo partnere HDZ-a na nacionalnoj razini i to: BUZ-a i HSP dr. Ante Starčević.

Sve što je Marijan Coner rekao potaknulo je pitanje: Što se do sada radilo, kada je HDZ-a bio u koaliciji?

Coner odgovara: – Koalicija je bila formalna, o svemu su odlučivali gradonačelnik u Gradu i župan u Županiji. Ljudi koji su bili iz HDZ-a u Gradu i Županiji, također su bili formalno, o ničemu nisu mogli odlučivati.

Coner naglašava da je koalicija u posljednja dva mandata u Županiji i Gradu Bjelovaru bila dogovorena već na nacionalnoj razini za vrijeme bivšeg premijera.

– HDZ je morao podržati HSS u Županiji i u Gradu HSLS. To je bila koalicija koja se morala uvažavati na nacionalnoj razini i taj model na lokalnoj razini, iako smo bili svjesni da HDZ gubi svoj identitet i svoj utjecaj. Sada to nije tako, vrh naše stranke ne utječe na izbor kandidata na lokalnim razinama, istaknuo je Marijan Coner kandidat za gradonačelnika grada Bjelovara.

HDZ-ov kandidat za župana Miro Totgergeli o svojoj kandidaturi kaže: – Mi ćemo napraviti tim mladih ljudi, koji će pokrenuti malo gospodarstvo i dati prednost mladim poduzetnicima koji tek ulaze u te vode. Prednost ćemo dati poljoprivredi koja je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji najvažniji dio priče. Stvorit ćemo uvjete da Razvojna agencija bude servis za cijelu BBŽ. Na prvom mjestu bit će nam mali čovjek.

Na pitanje novinara : Zar do sada nije bilo tako? Totgergeli je odgovorio: – Ja se neću baviti što je dosadašnja vlast radila, ja ću probati napraviti

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.