Crosst.hr

Koalicijski izlazak na lokalne izbore u Općini Končanica

koalicija koncanica

„Izuzetno je važno da kandidati na lokalnim izborima budu obrazovane i nekorumpirane osobe“ – čulo se na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Končanici, povod koje je bilo potpisivanje koalicijskog sporazuma 4 stranke koje će u Općini Končanica zajedno nastupiti na predstojećim lokalnim izborima.

Koalicija sastavljena od SDP-a, HSLS-a, HNS-a i HSU-a, predstavila je tom prilikom zajedničke kandidate za općinskog načelnika, njegove zamjenike te redoslijed i sastav koalicijske liste. Tako je kandidat za općinskog načelnika ing. Viktor Horina (SDP), za zamjenicu načelnika upravna pravnica Marija Ulovec (HSLS), za zamjenika načelnika Davor Kek (HNS), dok predsjednica Općinskog vijeća dolazi iz redova HSU-a, Marija Kubišta.

Pri sastavljanju kandidacijske liste, čiji je nositelj ing. Viktor Horina (SDP), koalicijski partneri odvagnuli su iskustvo i mladost – tri kandidata već posjeduju vijećničko iskustvo, dok su ostali mlađe, obrazovane osobe, a lista je sastavljena na sljedeći način:
1. ing.Viktor Horina (SDP) – nositelj liste
2. up.pravnica Marija Ulovec (HSLS)
3. Davor Kek (HNS)
4. Marija Kubišta (HSU)
5. Franjo Finek (SDP)
6. dipl.ing. Želimir Bušić (HSU)
7. Danijel Matina (SDP)
8. dipl.ing. Jasminka Piščević (HNS)
9. Dragica Herout (SDP)
10. Stanislav Šnobl (SDP)
11. Nemanja Škorić (SDP)

Koalicijski partneri ističu da je upravo sada, neposredno pred ulaskom Hrvatske u EU, vrlo važno u rad lokalne samouprave uključiti obrazovane ljude te su, stoga, na svoju listu uvrstili četiri fakultetski obrazovana kandidata različitih struka, a pri sastavljanju liste vodilo se računa i o rodnoj ravnopravnosti pa je udio žena na listi 4 od ukupno 11 kandidata.

Na tiskovnoj konferenciji podršku kandidatima svojih stranaka dali su Vedran Babić, saborski zastupnik SDP-a, Alen Baščevan, dožupan BBŽ i predsjednik ŽO HSLS-a te Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.