Crosst.hr

Koalicija SDP-HSLS-HSS predstavila program PLAN ZA BOLJI BJELOVAR

posavac predstavljanje programa 1

U hotelu Central u Bjelovaru pred brojnim članovima stranaka i njihovim simpatizerima svoj program predstavila je Koalicija SDP-HSLS-HSS.

Program je predstavila Vanja Posavac, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Bjelovara, koja je rekla: – Program je velik, ali ja ću istaknuti ono najvažnije za Grad Bjelovar. Program ima i svoj naziv i to „Plan za bolji Bjelovar“. Zove se tako jer smatramo da Bjelovar sada nije grad koji pruža perspektivu mladima i nije grad koji pridonosi gospodarskom razvoju. Stali smo negdje, naglasila je Vanja Posavac. Plan za bolji Bjelovar zasniva se na gospodarstvu i gospodarskom razvoju kroz tri stupa. Razvoj poslovnih zona s boljom strategijom, koje sada nema, a koja mora pratiti potrebe gospodarstva. Ne možemo se oslanjati samo na gradski proračun. Mogućnosti povlačenja sredstava iz fondova Europske unije su velike, ali Grad to nije iskoristio. Također je jako bitno da Grad Bjelovar mora pomoći svakom poduzetniku i brinuti se o njemu da ostane u svom gradu. Što se tiče gradske imovine, mora se napraviti inventura i registar svih nekretnina i znati točno što Grad posjeduje i što može ponuditi poduzetnicima. Želimo da Bjelovar bude Europski grad. Ako to želimo onda svi oni koji rade u Gradu neće sjediti zatvoreni u svojim kancelarijama, već će krenuti u druge gradove i županije i sve one dobre primjere primijeniti u Gradu Bjelovaru. Samo tako grad Bjelovar će postati dio Europske destinacije i turističko poslovno sjedište, istaknula je Vanja Posavac, kandidatkinja za gradonačelnicu Bjelovara.

Nakon toga Posavac je nastavila o planu za bolji Bjelovar ističući ekologiju, koja je za održiv razvoj grada Bjelovara izuzetno važna, kao i izrada prometne studije, koju će zajedno odraditi s prometnim fakultetom. Posavac je rekla: – Moramo poboljšati problem parkinga, ali ne raditi skupe garaže. Također, ne želimo da se ulice nekoliko puta prekopavaju kao i radovi na infrastrukturi koji stvaraju probleme u prometu, sve se može dobrom organizacijom napraviti. Grad Bjelovar mora imati bolju energetsku učinkovitost u kojoj je dosta slab, o tome se pričalo puno, ali se nije napravilo. Tu je i poljoprivreda, istaknula je Vanja Posavac i dodala da se od poljoprivrednika puno traži, a malo daje. Grad Bjelovar može puno pomoći poljoprivrednicima kroz razne edukacije i savjete, a ne da poljoprivrednici lutaju i da ne znaju kome da se obrate. Pomoć poljoprivrednicima je i sufinanciranje poljoprivredne opreme i naš Plan za bolji Bjelovar želi da sve što je proizvedeno s bjelovarskog polja dođe do Europskog stola.

Nakon poljoprivrede Posavac je govorila o odgoju i školstvu, gdje je istaknula otvaranje novih vrtića i proširenje postojećih, o jednosmjenskoj nastavi u svim Osnovnim školama i produženim boravcima u svim Osnovnim školama. Također je važno osigurati adekvatan prostor glazbenoj školi za njezin rad. Važno je i prilagoditi obrazovanje prema tržištu rada i stipendirati studente prema jasno utvrđenim kriterijima.

Što se tiče sporta Posavac je rekla da je potrebno ravnomjerno rasporediti sredstva za sport. Nakon toga je prešla na kulturu grada Bjelovara istaknuvši da je potrebno maksimalno iskoristiti kapacitete kulturnih ustanova grada Bjelovara te promicati vrijednosti i tradiciju nacionalnih manjina grada. Također poticati razvoj turizma u Bjelovaru, ne graditi park poznatih, već promicati grad Bjelovar i njegove vrijednosti.

– U planu za bolji Bjelovar uključena je i socijalna skrb i rad na boljoj suradnji s udrugama. Također ćemo raditi na još boljoj suradnji s osobama s invaliditetom i njihovim udrugama. Svim osobama s invaliditetom omogućit ćemo pristup svim ustanovama čak i privatnim poduzećima.

Na kraju, Vanja Posavac je istaknula: – Želimo Bjelovar koji će počivati na razvoju gospodarstva i omogućiti nova radna mjesta. Želimo Bjelovar koji će pomagati socijalno ugroženim osobama, osobama s invaliditetom i našim umirovljenicima da imaju zaslužene mirovine. Radit ćemo 1461 dan, a ne promatrati, naglasila je Vanja Posvaca, kandidatkinja za gradonačelnicu Bjelovara.

Nakon predstavljanja programa „Plan za bolji Bjelovar“ kratko su se predstavili kandidati za zamjenika gradonačelnice Dario Hrebak iz HSLS-a i Zlatko Car iz HSS-a.

Dario Hrebak je rekao: – Ovom gradu potrebna je nova energija i novi ljudi, koji će raditi za svoje građane i prekovremeno, a ne samo do 15,00 sati i nakon toga zalupiti vrata.

Zlatko Car je rekao: – Svi govore da HSS-a vodim lijevo, što nije istina! Član sam HSS-a već 20 godina i ničega se nisam sramio. Sve sam radio za stranku i želio uvijek najbolje. Nakon teških kriznih vremena koje je stranka prošla, želim samo jedno – vratiti HSS-a na pravi put. Odluke koje smo donijeli nekima se nisu svidjele, no važno je istaknuti da HSS podržava Vanju Posavac za mjesto gradonačelnice Grada Bjelovara, ali isto tako HSS ide samostalno s

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.