Crosst.hr

Kandidatkinja za EU parlament predstavila se biračima

Ivana Puksec

Kandidatkinja za EU parlament sa zajedničke liste broj 14 Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske socijalno-liberalne stranke u srijedu se u velikoj dvorani Bjelovarskog sajma predstavila biračima.

Kako se moglo čuti na predstavljanju, u nedjelju je povijesni dan u kojem će hrvatski građani prvi puta moći izabrati svoje zastupnike u Europskom parlamentu.

Ivana Pukšec, profesorica engleskog i njemačkog jezika stara 33 godine pozvala je građane da izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike.

– Važno je tko će i kako zastupati Hrvatsku i njene interese pred EU parlamentom. Mi ćemo redovito informirati građane o odlukama koje će tamo biti donijete, a također i koja će od tih odluka imati posljedice po našu zemlju i život naših građana. Hrvatska će zahvaljujući svojim zastupnicima ravnopravno sudjelovati u donošenju zajedničkih zakona. HSS ima moć lobiranja preko Europske pučke stranke čiji je također član. Mislim da hrvatski građani još nisu pravilno obaviješteni o svim prednostima našeg ulaska u Europsku uniju. Izuzetno je važno da zastupnici koji nas tamo predstavljaju dobro znaju engleski jezik, iako će od 1. srpnja 2013. i hrvatski biti ravnopravan. Mi namjeravamo govoriti hrvatski u europarlamentu, ali kod lobiranja u odborima će biti važno da odlično znamo engleski pa i druge jezike – rekla je Ivana Pukšec, kandidatkinja na zajedničkoj listi HSS-a i HSLS-a za Europski parlament. Osim što odlično godvori engleski i njemački, Ivana Pukšec se služi francuskim i talijanskim.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.