Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Kandidati desnice i ljevice za Europski parlament u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

eu izbori hdz sdp 1

Izborna kampanja za Europski parlament 2014. rasplamsala se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. U zadnjih nekoliko dana u našim gradovima predstavilo se nekoliko kandidata desnice i ljevice. Ništa tu nije čudno s obzirom na činjenicu da su izbori u tijeku, ali je nevjerojatno zanimljivo kako neke kandidate građani vide od izbora do izbora. Zanimljivo je i to da svaka opcija i desna i lijeva obilaze pojedine bjelovarske tvrtke s naglaskom da zaobilaze poduzetnike.

Kandidati HDZ-a i njihovi koalicijski partneri za Europski parlament obišli su tvrtku Troha-dil u Severinu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nakon čega su se družili s građanima u Garešnici, Grubišnom Polju i Bjelovaru, a također su se sastali i s gospodarstvenicima u Garešnici.

Ništa manje važna nije niti druga strana političkih rivala koalicije SDP-HNS-HSU-IDS-a. Njihova kandidatkinja za Europski parlament Biljana Borzan posjetila je najprije Čazmu gdje se družila s građanima, a zatim je obišla i tvornicu Kronospan. U Bjelovaru je posjetila tvornicu Cormo i na bjelovarskom korzu družila se s građanima podijelivši prilične količine izbornih reklamnih materijala. Nažalost, postavlja se pitanje, jesu li tu građani zbog kandidatkinje ili zbog majica i kapa?

Osim mlade Biljane Borzan, Bjelovar je drugi dan posjetio Tonino Picula, još jedan kandidat za Europski parlament 2014. i kandidat koalicije SDP-HNS-HSU-IDS-a. Međutim, na skupu se pojavila samo nekolicina građana koja je mogla uživati u kavi i kemijskim olovkama.

Tako je to izgledalo u ovih nekoliko dana u Bjelovaru. Nažalost, najmanje je građana na ovakvim skupovima, a najviše je članova navedenih stranaka. Do izbora je nešto više od dva tjedna pa možda budući EU parlamentarci uspiju privući građane s uvjerljivim razlogom, a građanima preostaje pitanje „Zašto baš njih treba zaokružiti“?

Pročitajte još