27. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Izborni Zbor mladeži HSP Bjelovar – Neven Huseinović izabran za predsjednika

mladež hsp bjelovar 2

Veličanstveni Zbor mladeži HSP Bjelovar

Pred prepunom dvoranom u Bjelovaru dana 31.05.2016.godine održan je Izborni Zbor mladeži HSP Bjelovar.

Izbornom Zboru su prisustvovali brojni gosti Danijel Bencuz i Marko Konrad Felc,izaslanici mladeži HSP Zagreb, Bruno Livada, izaslanik mladeži HSP Rovišće , Josip Ivančić ,izaslanik mladeži HSP Nova Rača i Gabrijela Rihtarić, povjerenica mladeži HSP Bjelovarsko-bilogorske županije.

Zbor su uveličali svojim prisustvom Zvonko Mlakić, dopredsjednik HSP, Milouš Koči, predsjednik Časnog suda HSP, Tihomir Grdinić, član Glavnog stana HSP i Josip Rihtarić , član Glavnog stana HSP i predsjednik podružnice HSP Bjelovar.

Prije izbornog dijela Zbora proveden je postupak upisa novih članova u HSP. Stranačku zamolnicu popunilo je 12 novih članova, te je tako podružnica Bjelovar povećala broj članova, a HSP se ne mora brinuti za svoju budućnost jer se u Stranku većinom učlanjuju mladi ljudi.

Projekt „HSP dom svih pravaša“ živi i daje odlične rezultate, a zadatak koji si je zadalo Predsjedništvo HSP o obnavljanju rada i osnivanju mladeži HSP po cijeloj Hrvatskoj u potpunosti je prihvaćen, te je Bjelovar uspješno ustrojio Hrvatsku pravašku mladež i jednoglasno izabrao novo vodstvo.

Za dužnosnike mladeži HSP Bjelovar izabrani su slijedeći članovi:
• Neven Huseinović, predsjednik
• Roberto Šabić, dopredsjednik
• Gabrijela Rihtarić,dopredsjednik
• Aleksandra Bobek,tajnik
• Tomas Tomaš, rizničar

Te članovi Predsjedništva : Antonela Bobek, Ivan Diebalo, Tomislav Jaček, Alen Babić, Josip Tolić i Josip Janušić.

Na Zboru je usvojen plan i program rada za naredno razdoblje koje je prezentirao novoizabrani predsjednik Neven Huseinović.
U svom govoru Neven Huseinović je istaknuo da mladež kao okosnica HSP-a i njegov najvitalniji dio, mora biti mjesto gdje će se demokratski objedinjavati i povezivati aktivnosti mladih ljudi okupljenih oko ideje pravaštva i nauka Oca domovine dr.Ante Starčevića te drugih velikana HSP pokojnih Blaža Kraljevića, Ante Paradžika i drugih. Mladež HSP mora biti primjer drugim organizacijama i pojedincima ,a naši članovi moraju biti čestiti, pošteni ljudi,rodoljubi koji će biti nositelji pravaške ideje i oni koji će znati tu ideju sačuvati, prenijeti i prilagoditi svome vremenu. Posebno je istaknuo ogorčenje i upozorio na trenutni egzodus mladih u druge zemlje. HSP je među prvima pozivao institucije da nešto poduzmu ,no do danas nije učinjeno ništa. Na Zboru je dogovoreno da se javnosti uputi dopis sa konkretnim mjerama koje bi se hitno trebale provesti da se spriječi odlazak mladih. Narednih dana mladež HSP Bjelovar će putem letaka izvijestiti javnost.

Sa Zbora je upućen poziv svim domoljubima,svim simpatizerima HSP-a da se priključe radu Stranke i da se učlane u HSP. Postupak upisa mogu obaviti u stranačkoj prostoriji u Bjelovaru, T.Masaryka 8 u Centru udruga Bjelovar, svaki utorak u vremenu od 18 do 20 sati

Hrvatska stranka prava
Bjelovarsko-bilogorske županije
Zvonko Mlakić,predsjednik

Slične objave