Crosst.hr

Izborni Zbor HSP-a podružnica Bjelovar

hsp izborni zbor 1

Dana 25.2.2013. u prostorijama “Udruga grada Bjelovara” održan je Izborni zbor HSP-a za grad Bjelovar. Zbor je sazvao i vodio Zvonko Mlakić, povjerenik HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Na samom početku svim okupljenim članovima uputio je čestitku povodom 23. godišnjice obnove rada Hrvatske stranke prava.

Uvodnim govorom okupljenim članovima obratio se Vladimir Ferenčak, povjerenik HSP podružnice Bjelovar koji je istaknuo da je i ovaj Zbor pokazatelj činjenice da je HSP u gradu Bjelovaru dobro organiziran te posebno pohvalio rad 3 vijećnika HSP-a u Gradskom vijeću Grada Bjelovara. Pozvao je sve okupljene da se maksimalno uključe u rad Stranke te predložio da se u izbornom postupku predlože mladi i kvalitetni ljudi, koji bi u sljedećem četverogodišnjem periodu bili ti koji bi svojim radom i djelovanjem zastupali HSP u Bjelovaru. Isto tako izvijestio je okupljene da je Podružnica HSP-a započela postupak osnivanja ogranaka HSP-a u svim mjesnim odborima. Za primjer je naveo nedavno osnovan ogranak HSP-a Plavnice Gornje te naglasio da su započete pripreme u drugim mjesnim odborima za osnivanje ogranaka HSP-a.

Zbor su pozdravili vijećnici HSP-a u Gradskom vijeću te su podnijeli izvješće o svom radu. Ukazali su na probleme u Gradu te istaknuli da je nužno što kvalitetnije se pripremiti za predstojeće lokalne izbore i pokušati promijeniti stanje u gradu Bjelovaru.

Za predsjednicu podružnice HSP-a Bjelovar izabrana je Branka Kolak, a za dopredsjednike Pero Bradvica i Željko Gašparac. Tajnik Podružnice će biti Petar Gorša, rizničar Josip Rihtarić, a ostali članovi Izvršnog odbora Podružnice su: Marija Radoš,Vladimir Ferenčak, Kruno Rajić i Gabrijela Rihtarić.

U Nadzorni odbor Podružnice izabrani su Stipan Gojević, Ivica Demović i Dražen Tominac.

Na kraju Zbora dogovoren je plan rada i aktivnosti HSP-a podružnice Bjelovar te je donesena odluka da HSP grada Bjelovara na lokalne izbore izlazi samostalno. Nakon toga proveden je postupak upisa novih članova u HSP te se nastavilo s pripremama za predstojeće lokalne izbore.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.