Crosst.hr

Izborna skupština HNS-a BBŽ

hns izborna skupstina 2013 1

Marijan Dautanac i dalje ostaje na mjestu predsjednika županijske organizacije Hrvatske narodne stranke. Odlučeno je tako na njihovoj Izbornoj skupštini na kojoj je Marijan Dautanac bio jedini kandidat za predsjednika. Za njegovog zamjenika izabran je aktualni bjelovarsko-bilogorski zamjenik župana Neven Alić, a drugo zamjeničko mjesto rezervirano je za predsjednika bjelovarskog HNS-a nakon što ta organizacija održi svoju izbornu skupštinu.

Izbornoj skupštini HNS-a prisustvovali su i bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec te bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, a županijskoj organizaciji HNS-a potporu je došao dati i njihov stranački kolega i aktualni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Novi-stari predsjednik Marijan Dautanac zahvalio se na još jednom predsjedničkom mandatu te istaknuo vrijedan rad županijskih HNS-ovca na svim razinama.

Taj rad prepoznat je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, konstatirao je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ističući kako su HNS u županiji zbog konzistentnog i kvalitetnog rada nagradili i birači.

– HNS je oduvijek bio stranka koja nije protiv nikog, koja ne dijeli, koja širi optimizam, mišljenja je Vrdoljak. Tog optimizma nedostaje nam u svakom pogledu pa tako i gospodarskom. Resorni ministar tvrdi kako smo dotaknuli dno, a sljedeće kao i narednih godina očekuje samo rast gospodarstva.

Upitan od novinara vezano uz predizborna obećanja i pomoć posrnulim bjelovarskim tvrtkama između ostalog i Ljevaonici, ministar Vrdoljak je odgovrio kako prati stanje stvari. Tako ističe kako je već u ponedjeljak sastanak s HEP-om, ali u konačnici kaže da ni ministar nije svemoguć.

Napokon bi trebali krenuti i radovi na izgradnji skladišta plina u Grubišnom Polju od kojeg Vlada ne odustaje pa uskoro ide natječaj za realizaciju posla. Za kašnjenja radova ministar Vrdoljak krivi MOL, prema kojemu su do sada bili suviše pristojni, zaključio je Vrdoljak.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.