Crosst.hr

Iz Hrvatske socijalno liberalne stranke istupila Tatjana Kovač

tatjana kovac

Sredstvima javnog priopćavanja svoju je odluku o istupanju iz stranke ovih dana poslala Tatjana Kovač iz Bjelovara koja je u stranci obnašala dužnost članice Središnjeg vijeća HSLS-a, potpredsjednice Liberalki, članice HSLS-a u Odboru za ravnopravnost spolova BBŽ i članice vijeća MO A.G.Matoš Bjelovar.

Svoju je odluku obrazložila izjavivši da je upozoravala čelne ljude stranke na pristupanje pojedinaca koji svojom prošlošću i sumnjivim motivima ulaska u HSLS mogu narušiti ugled stranke i naštetiti promidžbi HSLS-a i cijele liberalne opcije na način da se zbog njih cijela stranka može procijeniti kao disident liberalizma.

– Također sam upozorila na pristupanje pojedinki, koje su vođene znanim i neznanim putovima koristoljublja, te nestručnih osoba, koje su prezentirale krivi rejting stranke na terenu, što je dovelo do bitnih razlika u mišljenjima, a zatim i ignoriranju u donošenju odluka. Procjena koaliranja na lokalnoj razini, a ne samostalni izlazak u gradu bio je vlastiti glas protiv. (Broj zastupljenih vijećnika u Gradu u koaliciji u odnosu na samostalni izlazak je 2:2 – procjena sukladno parlamentarnim izborima) Iako HSLS participira u vijećima gradova i županija, a da se ne postavlja pitanje „izgubljenog“, bez preispitivanja vlastite odgovornosti te donošenje odluka koje nisu vođene političkim niti gospodarskim smjernicama, već osobnim interesima, protiv su mojih načela i životnih stavova, bilo na lokalnoj ili na državnoj razini te smatram da bi moje djelovanje u HSLS-u pod takvim uvjetima bilo izigravanje vlastitih uvjerenja – rekla je Tatjana Kovač u svom priopćenju o razlozima odlaska iz bjelovarskog HSLS-a dajući istovremeno i ostavku na sve funkcije koje je u toj stranci obnašala.

Tatjana Kovač bila je na sljedećim funkcijama:
– članica Središnjeg vijeća HSLS-a
– potpredsjednica Liberalki
– predsjednica Liberalki BBŽ
– članica HSLS-a u Odboru za ravnopravnost spolova BBŽ
– članica vijeća MO A.G.Matoš Bjelovar

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.