Crosst.hr

Ivo Josipović s koalicijskim partnerima posjetio bjelovarski sajam

2015 9 josipovic 1

Nekada kao predsjednik Republike Hrvatske, a sada predsjednik stranke Naprijed Hrvatska, Ivo Josipović zajedno s vodstvom stranke i koalicijskim partnerima Narodnom strankom – reformistima posjetio je 23. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam.

Okupljenim novinarima, Ivo Josipović je rekao da čestita organizatorima na velikom broju izlagača.
– Bjelovarski sajam u Gudovcu je velika manifestacija na kojem se sklapaju veliki i važni poslovi vezani za nove tehnologije, ali s naglaskom na razvoj poljoprivrede. Kad je riječ o poljoprivrednoj politici, moram naglasiti da još uvijek nismo raščistili s poticajima i kako se oni dodijeljuju. Ja sam već godinama upozoravao da poticaji moraju ovisiti o rezultatima rada i da ih treba vezati za proizvod, a ne samo na činjenicu da netko ima komad zemlje koji ne obrađuje. Nažalost, time se zakidaju ljudi koji rade i koji iza sebe imaju rezultate. Nadalje, ono što je posebno važno je iskoristiti Europske fondove kao i uvođenje nove tehnologije u poljoprivredu. Moram reći da naša tehnologija u mnogim segmentima poljoprivrede nije takva kakva bi trebala biti jer još uvijek zaostajemo na kvaliteti i konkurentnosti. Potrebno je koristiti Europske fondove i raditi na kulturama koje se traže u svijetu kao što je ljekovito bilje, ali i voće. Imamo primjer Poljske, koja je iz jedne zaostale poljoprivrede učinila čuda putem Europskih fondova.

Na pitanje, kada će biti izbori, Josipović je rekao da su izbori fiksirani i da tu nema nekakvog izbora.
– Naša koalicija Uspješna Hrvatska s partnerima reformistima i još neke stranke s kojima se nadamo da ćemo koalirati spremno dočekujemo izbore i nadamo se uspjehu.
Ivo Josipović je naglasio da neće koalirati s HDZ-om kao što su neki insinuirali.

– Očito postoji jedan dio medijske scene koji osluškuje što se šapće s nekih trgova, a to nije dobro. Ponavljam po 250. put da mi nismo stranka koja će koalirati ni predizborno, ali ni poslije izbora s HDZ-om. Na izborima očekujemo dobre rezultate. Očekujemo da bez nas neće moći sastaviti novu Vladu, reko je Josipović.

Što se tiče gospodarske situacije, Ivo Josipović je rekao da ona nije dobra.
– Svi pokazatelji kroz jedan dulji niz godina u gospodarstvu pokazuju silaznu putanju. Sada imamo jedan mali uzlet s relativno niske baze, ali to ne daje dovoljno razloga za optimizam. Mi moramo učiniti ozbiljne strukturne reforme. Politika mora znati da se neke stvari moraju racionalizirati i zato zagovaramo teritorijalnu reformu, regionalizaciju i rasterećenje gospodarstva, istaknuo je Josipović i dodao da njihov program se temelji na konkretnim obećanjima.
– Naši ciljevi su osigurati za deset posto veću zaposlenost, ukupne investicije oko 30 posto, usklađenje mirovina i rast mirovina za 10 posto. Tu je još i velika paleta mjera te se nadam se da će to građani prepoznati, istaknuo je Josipović.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.