Crosst.hr

I Nezavisni seljaci Hrvatske podržavaju Jakovčića

jakovcic bj 2014

U sklopu političke kampanje povodom izbora za EU parlament, kandidat liste SDP-HNS-IDS-HSU, Ivan Jakovčić ovih je dana boravio u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a njenu prijestolnicu, grad Bjelovar posjetio je u četvrtak, 17. travnja 2014.

Tim je povodom rekao: – Impresioniran sam vašom županijom, a posebno me se, već odavno dojmila božićna bajka u Grabovnici koja je sada prerasla u uskrsnu priču. To je temelj turističkih parkova u Hrvatskoj. Sve čestitke na originalnoj ideji. No, moj posjet BBŽ-u usmjeren je na spoznavanje problema ovog dijela Hrvatske, a poglavito problematike u poljoprivredi. Naime, evidentno je da je potencijal u hrvatskoj poljoprivredi neiskorišten, a Bjelovarsko-bilogorska županija je tradicionalno poljoprivredni kraj. Stoga ćemo tražiti veći utjecaj u kreiranju poljoprivredne politike u budućoj koaliciji. Postojeći zakon koji je regulira nije najbolje rješenje. To se prvenstveno odnosi na činjenicu da bi se svima koji to žele trebalo omogućiti, da efikasno dođu do poljoprivrednog zemljišta, kako bi mogli proizvoditi, a ovaj Zakon im to ne omogućuje. Istom idejom rukovodit ću se i u EU parlamentu, ukoliko budem izabran na predstojećim izborima. U svakom slučaju, želim početi kreirati novu poljoprivrednu politiku u Hrvatskoj.

Jakovčićevu turneju po županiji, organizirali su Nezavisni seljaci Hrvatske, koji će ga, kako doznajemo od njihova čelnog čovjeka, Mate Mlinarića podržati na skorašnjim izborima za EU parlament, ali ne i listu SDP-HNS-IDS-HSU.

– Nezavisni seljaci Hrvatske potpisali su sporazum s IDS-om i na ovim izborima podržat ćemo gospodina Jakovčića, jer iza njega stoje konkretni rezultati. Čovjek je dokazao da zna i može. Konkretan primjer je županija iz koje dolazi. Istarska županija je iz EU fondova povukla preko 100 milijuna eura, dok je u našoj županiji, poljoprivreda na niskoj razini. Mi, npr. nemamo u izvornoj pasmini ni „simentalca“, a Istarska je županija od njihovog autohtonog goveda „boškarin“ napravila brand. Nama je u cilju dobiti što više novca iz EU fondova za razvoj poljoprivrede i tu mnogo možemo naučiti od Istre. Zbog njegova zalaganja za poljoprivrednu politiku i doticaja s Europskom unijom, na ovim ćemo izborima podržati Jakovčića, ali ne i listu br. 20 – naglasio je Mlinarić.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.