Crosst.hr

HSS upriličio tradicionalni prikaz bilogorskog sela Uskrsno jutro

2015 HSS uskrs 14

Zelene pisanice i blagoslovljenu hranu dijelili prolaznicima

Svoju tradicionalnu akciju ”Uskrsno jutro” povodom blagdana Uskrsa i ove je godine organizirala Udruga žena ”Hrvatsko srce” HSS-a. Ova se akcija provodi već dugi niz godina. Običaj okupljanja oko blagdanskog stola, u cilju da se ne zaborave pučki običaji, Udruga žena je upriličila na bjelovarskom Korzu ispred Katedrale sv. Terezije Avilske.
Stalni proces otuđenja ljudi, susjeda od susjeda, a sve više i otuđenje članova unutar iste porodice uspješno bi mogli zaustaviti stari vrijedni običaji. Tako su žene Udruge ”Hrvatsko srce” HSS-a pripremile za blagoslov tradicionalnu uskršnju hranu, razna peciva i blagdanski kruh po starim receptima, te sir, šunku i jaja.
Zelene pisanice u bojama HSS-a dijelili su po Korzu nakon što je svu hranu blagoslovio svećenik, a na gozbu za njihovom tezgom pozivali su i sve prolaznike.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.