Crosst.hr

HSS-ovci obilježili obljetnicu rođenja svog osnivača

hss radic obljetnica 2014 1

Svoju tradiciju obilježivanja raznih obljetnica vezanih uz Stjepana Radića, osnivača HSS-a nastavili su članovi gradskog ogranka HSS-a Bjelovar.

Zdenko Kramarić, predsjednik Gradske organizacije HSS-a u srijedu, 11. lipnja 2014, a povodom 143. obljetnice rođenja velikog hrvatskog političara zajedno sa svojim suradnicima položio je vijenac na bistu u parku na Radićevom trgu u Bjelovaru.

Stjepan Radić se u okolnostima velikosrpskog hegemonizma zauzimao za samostalnu hrvatsku državu. Zbog tog razloga je organiziran atentat na njega, a Radić je nekoliko dana nakon toga preminuo od posljedica ranjavanja. Svoju je potporu njegovom djelu narod pokazao i masovnim dolaskom na njegovu sahranu.

Današnji HSS nastoji svoju politiku krojiti prema Radićevim metodama kako bi popravio život hrvatskih seljaka i radnika.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.