Crosst.hr

HSS dijelio zelene pisanice građanima, gostovala Marijana Petir, potpredsjednica HSS-a

preduskrsnje jutro 2014 1

Svoju tradicionalnu akciju ”Uskrsno jutro” povodom blagdana Uskrsa i ove je godine organizirala Udruga žena ”Hrvatsko srce” HSS-a. Ova se akcija provodi već dugi niz godina.

Običaj okupljanja oko blagdanskog stola, u cilju da se ne zaborave pučki običaji, udruga žena je upriličila u parku ispred Katedrale sv. Terezije Avilske na Kvaternikovom trgu. Stalni proces otuđenja ljudi; susjeda od susjeda, a sve više i otuđenje članova unutar iste obitelji uspješno bi mogli zaustaviti stari vrijedni običaji. Tako su žene udruge ”Hrvatsko srce” HSS-a pripremile za blagoslov tradicionalnu uskršnju hranu; razna peciva i blagdanski kruh po starim receptima, te sir, šunku i jaja. Zelene pisanice u bojama HSS-a dijelili su po korzu nakon što je svu hranu blagoslovio svećenik, a na gozbu za njihovom tezgom pozivali su sve prolaznike. Osobito draga gošća bila im je Marijana Petir, potpredsjednica HSS-a i kandidatkinja za EU parlament. Marijana Petir razgovarala je sa članovima bjelovarskog ogranka HSS-a, te sa građanima Bjelovara. Izjavila je da istraživanja pokazuju kako, na žalost, građani ne znaju dovoljno o mogućnosti odabira jednog jedinog kandidata sa određene liste.

– Malo njih je svjesno kolika je razlika između takvih izbora u kojima možeš izabrati samo jednu osobu sa neke liste i naših izbora u Hrvatskoj gdje biraš cijelu listu bez obzira tko je na njoj – rekla je Marijana Petir ukazujući na potrebu dodatne edukacije birača kako bi izbori za EU parlament bili što kvalitetniji, a volja birača što bliža njihovom pravom odabiru.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.