Crosst.hr

HSS daje podršku očuvanju instituta referenduma ‘’Nećete bez naroda’’

hss referendum 1

Da jedino građani imaju snagu između dva izborna ciklusa na demokratski način ispraviti potencijalno loše političke odluke na referendumu ustvrdio je u srijedu Dinko Pirak, predsjednik županijske organizacije HSS-a na konferenciji za novinare koja je sazvana kako bi ova stranka dala javnu podršku očuvanju instituta referenduma.

– Iz tog razloga jednostavno podupiremo ovu inicijativu i pozivamo naše članove da volontiraju u ovoj akciji. Novim zakonom je gotovo onemogućeno prikupljanje potpisa. Nije logično da se potpisi mogu prikupljati samo u uredima državne uprave. Na taj način se građanima onemogućava da se na javnim mjestima izjašnjavaju o ovim stvarima. Stoga HSS želi spriječiti da građani moraju podršku davati u nekim birokratskim uredima. Dajemo podršku da se može prikupljati na javnim mjestima te da se prag broja potrebnih potpisa snizi na pola. Ovih dana je obljetnica rođenja Antuna i Stjepana Radića. Položit ćemo vijence na kući u kojoj su se rodili naši velikani u Trebarjevu. Naša županijska i gradska organizacija obilježit će polaganjem vijenca na Trgu Stjepana Radića u četvrtak u 10 sati, a Općinska organizacija Nova Rača položit će vijenac kod biste u parku u Novoj Rači – rekao je Dinko Pirak i dodao da će se obilježiti i ”Lipanjske žrtve”, odnosno atentat na HSS-ovce u beogradskoj Skupštini.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.