Crosst.hr

HSP Severin: Sramotna odluka Općinskog vijeća o povećanju naknada za vijećnike

2016 04 hspseverin 2

Povećanje naknade za vijećnike s 250 na 500 kuna i za predsjednika vijeća s 1500 na 2000 kuna je sramotno.

Hrvatska stranka prava(HSP) podružnica Severin nije mogla, a da ne reagira na sramotnu odluku koju je prošlog tjedna izglasalo Općinsko vijeće Severin. S obzirom na stanje u Općini i tešku situaciju oko punjenja proračuna ,“naši vijećnici“ se ismijavaju iz naših mještana, te si bez imalo srama povećavaju naknadu za sjednice za duplo. Veće i bogatije Općine si takav luksuz ne mogu priuštiti, ali Općina Severin valjda može. HSP je mišljenja da i naknada koju su prvotno dobivali od 250 kuna za obavljanje dužnosti vijećnika kao i 1500 kuna za predsjednika vijeća je bila prevelika, ali sada 500 kuna za vijećnika i 2000 kuna za predsjednika vijeća za nas u HSP je neprihvatljiva.

Pozivamo naše Općinsko vijeće da preispita tu odluku i da izglasa novu koja će biti u skladu sa financijskim mogućnostima Općine.

Hrvatska stranka prava
Podružnica Severin
Željko Međimorec,predsjednik

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.