Crosst.hr

HSP nazočio komemoraciji u šumi Lug: Tužno, ali ovo je naš mali bjelovarski Bleiburg

hsp lug 2015 1

Hrvatska stranka prava (HSP) kao i svih prijašnjih godine i ove godine organizirano je pohodila komemoraciji u šumi Lug Bjelovar.

Sudjelovanjem na svetoj misi i paljenjem svijeća izaslanstvo HSP-a odalo je počast prešućivanim žrtvama 2. svjetskog rata i poraća. Na području naše županije i grada nalazi se mnogo što istraženih, što neistraženih gubilišta hrvatskog naroda. Najpoznatije gubilište na području Bjelovara je šuma Lug. Tu je 1992. godine pronađeno 7 grobnih jama te otkriveno i ekshumirano 228 hrvatskih žrtava, a iste godine na gubilištu u šumi Trnavki na području Kapele iz 3 grobne jame ekshumirano je 65 hrvatskih žrtava.

Spomen grobnica u šumi Lug je uređena 2006. godine i u nju su položeni i svečano ispraćeni posmrtni ostaci 293 hrvatske žrtve. Ovo je još jedan zločin u nizu koji su počinili tzv. “antifašisti” – partizani nad hrvatskim narodom.

HSP poziva nadležne institucije Hrvatske države da kazne počinitelje ovog zločina i da osude zločinački režim pod kojim se ovaj zločin dogodio.

Kao što je u jednom od svojih osvrta o žrtvi u šumi Lug rekao jedan istaknuti hrvatski domoljub i mi se slažemo s istim: Tužno za reći, ali ovo je za nas naš mali bjelovarski Bleiburg.

Počivali u miru Božjem, neka im je laka hrvatska gruda!

Hrvatska stranka prava
Bjelovarsko-bilogorska županija
Zvonko Mlakić, predsjednik

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.