Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

HSP dr. Ante Starčević podržava proizvođače mlijeka

HSP dr.Ante Starčević daje punu potporu proizvođačima mlijeka u nastojanju da im se osigura minimalna cijena od 2,70 kuna po litri. Pozivamo ministra poljoprivrede da prestane biti moderator, već da kao postavljeni ministar štiti opstanak svih poljoprivrednih proizvođača pa tako i proizvođače milijeka.

Ne može se prepustiti tržištu pregovaranje multinacionalne kompanije Lactalis i čelnika Udruga proizvođača jer to je kao da pregovore vodi mačka s miševima. Osnov za određivanje cijene mora biti Promemorija iz 2009. godine, hrvatski proizvođači moraju imati minimalnu cijenu za svoj proizvod kao i proizvođači u drugim članicama EU. Svjedoci smo dezinformacija o blokadi mljekara, izaslanstvo naše stranke se osvjedočilo da to nije istina, mogao je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina osobno obići pojedine mljekare i sam se u to uvjeriti.

Ovim putem tražimo da Ministarstvo poljoprivrede javno obznani koja je trenutna cijena mlijeka u pojedinim članicama EU. Također tražimo da se javno obznani podatak o količini uvezenog mlijeka u 2011. godini te podatke iz kojih je zemalja navedeno
mlijeko uvezeno. Tražimo službeno očitovanje ministra kada namjerava objaviti smjernice programa razvoja poljoprivredne proizvodnje u mandatu od četiri godine te da najavi datum od kojeg će biti zabranjen uvoz mesa starijeg od čest mjeseci kako je to najavljivao u svojim medijskim istupima.

Pročitajte još