Crosst.hr

HSP BBŽ predstavio kandidate

hsp predizborna 2013 1

U utorak, 14. svibnja 2013. godine u mjesnom domu Zvijerci Hrvatska stranka prava Bjelovarsko-bilogorske županije predstavila je svoje kandidate za župana BBŽ-a i zamjenike župana. Osim kandidata za županiju HSP BBŽ predstavio je i članove za Gradsko vijeće Grada Bjelovara.

Predstavljanju kandidata odazvao se veliki broj članova i simpatizera stranke iz cijele Bjelovarsko-bilogorske županije. HSP ima svoje ogranke u 15 općina i gradova na području županije i novih 350 članova.

Prema riječima vodećih ljudi u stranci, ovo je jedini način predstavljana i druženja, jer stranka za razliku od drugih nema financijska sredstva za razne promidžbene materijale.

Točno je tako, potvrdio je i Vladimir Ferenčak, liječnik i kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Njegovi zamjenicu su Đuro Kos i Josip Mihaljević. Vladimir Ferenčak se predstavio auditoriju: – Dijete sam ovog grada, točnije, dijete sam s logora. U stranku sam ušao 1997. godine. Od tada do 2007. godine aktivno sam radio u stranci. U početku smo imali puno više starijih članova koji su imali svoje probleme iz prošlosti. Sada se možemo pohvaliti sa velikim brojem mladih ljudi, koji bi trebali biti bez problema, ali svi znate da nije tako. Žao mi je što su problemi u ovom gradu i ovoj županiji svake godine sve veći i veći. Dovoljno je da vas podsjetim koliko sam truda i rada dao za Bjelovarsku bolnicu do 2008. godine. Nažalost, nije išlo. Odlazim u Zagreb raditi. Koliko znam nisam jedini. Otišlo je puno mojih kolega. Koliko znam ništa se nije promijenilo u Bjelovarskoj bolnici. Prema zadnjim anketama naša bolnica je među najlošijima.

Osim bolnice osvrnuo se Ferenčak na 2007. godinu, kada je dobar broj kandidata za gradonačelnika i župana otvaralo građevinske radove na takozvanoj AUTO CESTI prema Bjelovaru.

– Zamislite samo koja je to podvala bila. Od tada do danas sve se srozalo, od tvrtki pa do naše Bjelovarske bolnice, istaknuo je Vladimir Fernečak i nastavio, ekonomska je situacija puno gora nego što se prikazuje. Sve je manje posla i sve više nezaposlenih. Naš zadatak je reći istinu. Naše riječi i upadice su izrazito bolni za mnoge od njih. Mi ćemo i dalje biti aktivni. Kruna našeg rada je naša stranka i sve veći broj članova, rekao je Vladimir Ferenčak, kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na kraju predstavljanja Vladimir Ferenčak je pozvao sve da izađu 19.5.2013. godine na lokalne izbore i da daju svoj glas za HSP, jer vaš glas za HSP je glas za mlade, poštene i odlučne ljude.

Stranka je predstavila i svoje kandidate za članove Gradskog vijeća Grada Bjelovara. Branka Kolak, dipl ing. je nositeljica liste broj 6 za Grad Bjelovar. Na listi uz Branku Kolak je Livija Gosto, Josip Rihtarić i Josip Butorac.

Predstavljeni su Zdravko Vanjek, kandidat za načelnika općine Konačnica i Zvonko Mlakić, kandidat za načelnika i nositelj liste za Općinu Rovišće.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.