Crosst.hr

HSP AS započeo razgovore sa HČSP o priključenju domoljubnoj koaliciji

hspas hcsp

Temeljem uspješno provedenih izbora na prethodnim parlamentarnim izborima i rezultatima koje je tada ostvarila pravaško-starčevićanska koalicija HSP AS – HČSP stvoreni su preduvijeti da se takva suradnja nastavi i digne na višu političku razinu. Program koji ove dvije stranke baštine je najstariji i jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor koji ove dvije stranke imaju obvezu provoditi, čuvati i približiti ga građanima hrvatske.

HSP AS je kao stožerna pravaška stranka uputio javni apel drugim strankama sličnog svjetonazora za daljnjim razgovorima i pravaškim okupljanjem, a sve sa cijem smjene aktualne, nesposobne, antihrvatske i antikršćanske vlasti. Istu obavezu HSP AS ima i kao dio domoljubne koalicije koja je stvorena u petak, 13.09.2013. u Zagrebu a koju čine HDZ, HSP AS, HSS, BUZ i HDS.

Pozivu HSP AS na razgovore odazvalo se vodstvo HČSP-a te je prvi radni sastanak održan u Zagrebu, dana 20.09.2013. u zagrebačkom hotelu „Internacional“. Sukladno odluci predsjedništva i Glavnog stana HSP AS izaslanstvo je predvodio predsjednik stranačkog Odbora za pravaško ujedinjenje i Glavni tajnik stranke Pero Ćorić, u čijem timu je bio zamjenik predsjednice prof. Ivan Tepeš, predsjednik Glavnog stana Denis Bevanda, dopredsjednik stranke Rudolf Dvorski i predsjednik Časnog suda Tomislav Džanak. Izaslanstvo HČSP-a temeljem odluke njihovog Glavnog stana činili su predsjednik HČSP-a Josip Miljak i dopredsjednica HČSP-a Jasenka Haleuš.

Razgovori su vođeni oko usklađivanja programa te modela zajedničkog izlaska na izbore kroz priključenje HČSP-a velikoj pobjedničkoj i domoljubnoj koaliciji. O tijeku razgovora bit će izvještena na najviša stranačka tijela u kratkom roku, a odluka o priključenju bit će raspravljena na slijedećoj koordinaciji novo stvorene koalicije. Potvrđeno je želja i potreba za daljnjim okupljanjem pravaša kao odgovor na politikantske igre sa drugim pravaških stranaka u režiji SDP-a i marionetskog ministra Uprave Arsena Bauka.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.