Crosst.hr

HSP AS reagirao priopćenjem na događaje u Gradu i Županiji

zoran djosic 2014

Ovih nekoliko dana grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija bili su središte vrlo zanimljivih događanja. HSP AS kao jedina od stranaka na ovom području kojoj je stalo da se nešto učini i promijeni, opet se javno preko medija odlučila obratiti žiteljima naše županije i reagirati na neke događaje koji su se dogodili ovih dana.

Prvo bi se dotaknuli „Ljevaonice”, tvrtke koja koliko znamo još nije dobila opskrbu el. energijom kako bi nastavila s proizvodnjom. Kao stranka reagirali smo i na Županijskoj skupštini na aktualnom satu, postavivši pitanje županu Bajsu u svezi „Ljevaonice”. Svi znamo da je došlo do sastanka između predstavnika HEP-a i predstavnika Ljevaonice. Međutim, stalo se na tome da će HEP izvijestiti što je odlučio. HEP se ne javlja ništa, radnici ne rade i dalje strahujući od najavljenog otkaza za osamdesetak radnika.

Moramo reći i da su od 31.12.2013. godine svi radnici „Česme” završili na Zavodu za zapošljavanje.

Bjelovarska Opća bolnica gubi status opće bolnice, pripaja se Općoj bolnici Virovitica, a svi žitelji naše županije koji će trebati veću razinu zdravstvene zaštite umjesto Zagreba (81 km) morat će ići u „bliži” Osijek (200 km). Pitamo se što bivši župan gosp. Čačija kaže na to? Dopustio je propadanje bolnice, dao je u ruke Vladi Republike Hrvatske, ako je tako možemo nazvati. Jer iskreno ta Vlada ne zna što radi. Pitamo naše saborske zastupnike, pogotovo zastupnike vladajućih, Vedrana Babića, Vanju Posavac pa i Vladimira Bileka, kako su mogli dopustiti da se tako nešto dogodi. Oni su izgleda tamo samo da sjede i da uzmu dohodak. Ali čudno je to malo jer gosp. Babić u Županijskoj skupštini uvijek ima nešto za reći – zaboravio sam on je ovdje oporba.

Gradonačelnik Korušec je otvorio podzemnu garažu u Bjelovaru s 81 parkirnim mjestom. Investicija je koštala kažu 8 i pol milijuna kuna, ali ako ćemo govoriti istinu garaža je koštala puno više. Međutim, pitamo se ako ostanemo bez bolnice, što ćemo s tolikim garažnim mjestima.

Na kraju bi se osvrnuli na izjave gradonačelnika Čazme gosp. Piraka. Mi u HSP AS uvijek ćemo podržati dobre prijedloge i sve ono što bi poboljšalo rad učenika, ali moramo se osvrnuti na neke činjenice. HSS je bio na vlasti u županiji dosta dugo, župan je bio gosp. Čačija, zanima nas zašto gosp. Pirak nije tada tražio prijenos osnivačkih prava Osnovne škole Čazma. Gradonačelnik Čazme kaže da je Grad Čazma uputio dopis svim političkim strankama u Županijskoj skupštini. HSP AS BBŽ na svoju adresu nije dobio nikakav dopis, a o svemu smo saznali na samoj sjednici Županijske skupštine. A to što kaže da je ususret izašao samo SDP to nije ni čudno jer oni su suprotno od svih – jer kako smo rekli oni su oporba, a gosp. Babić jedva je dočekao da može nešto reći. Samo da još jednom naglasimo da taj isti gosp. Babić u Saboru je tako tih da ga ni oni njegovi ne čuju pa je tako grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija ostala bez Opće bolnice.

HSP AS BBŽ
ZORAN ĐOŠIĆ

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.