Crosst.hr

HSP AS Bjelovar daje potpunu podršku Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara

logo hsp as

Hrvatsku Vladu pitamo zar im ništa nije sveto pa ni kosti na kojima je izgrađena Hrvatska i kako će objasniti ćirilicu onima koji žive u sjećanje na svoje mrtve sinove koje još nisu ni pokopali!?

Nije im dosta to što zatvaraju Hrvatske branitelje, nego žele preko tuge i boli, preko grobova i nestalih uvesti ćirilicu u Vukovar. Dopuštaju da četnici opet provode svoju velikosrpsku politiku u Vukovaru, ali u nekom drukčijem obliku. Ovaj puta je to provokacijama na utakmicama i provokacijama na proslavama pravoslavnih Božića. To pokazuje da zakon nije prema svima jednak, a Ustavni zakon o dvojezičnosti ne bi se trebao odnositi na Vukovar, jer je taj grad temelj Hrvatske u kojega su ugrađeni bol, suze, plač, ali i ponos, hrabrost i veličanstvena junačka borba’.

Aktualna hrvatska vlast, umjesto da osluhne glas Vukovaraca i riješi njihove egzistencijalne, podilazi srpskoj nacionalnoj manjini obezvrjeđujući žrtvu Vukovara. HSP AS zgrožen je načinom postavljanja ploča u Vukovaru i opsadom Grada heroja u državi u kojoj nikada nije provedena lustracija. HSP AS traži proglašenje Vukovara gradom posebnoga pijeteta i poziva građane da se priključe aktivnostima Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara u njihovim nastojanjima da zaustave nasilno postavljanje dvojezičnih natpisa, te da ne pokleknu pred novim napadima. Onima koji žele uvesti ćirilicu poručuje da nisu dobrodošli, jer grad ubijaju po drugi puta!

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.