Crosst.hr

HSLS-ovi kandidati iz cijele Hrvatske na seminaru u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

hsls predizborni seminar 1

U poznatom izletištu „Vinia“ u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji okupili se kandidati HSLS-a za predstojeće lokalne izbore iz cijele Hrvatske. Osim druženja i razgovora izvan gradske gužve, HSLS-ovci su došli održati seminar namijenjen svim kandidatima lokalnih izbora s temom „Priprema za lokalne izbore 2013“ te se upoznati s programima ulaskom u EU.

Sa svojim HSLS-ovcima bila je Dorica Nikolić, politička tajnica HSLS-a, koja je prije početka seminara rekla da je to već tradicija HSLS-a, da prije lokalnih izbora obiđu županije, održe seminare, upoznaju se s kandidatima za župane, gradonačelnike i načelnike.

– Činjenica je da vodimo brigu o našim HSLS-ovcima u lokalnim i regionalnim zajednicama i na ovim izborima očekujemo dobre rezultate, posebno ovdje u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje je imamo jednu mladu ekipu, u kojoj je dosta kandidata za mjesta gradonačelnika, dožupana, načelnika i vijećnika.

O seminaru i okupljanju govorio je predsjednik GO HSLS-a Bjelovar Dario Hrebak.

– Ovdje su svi kandidati iz cijele Hrvatske, jer HSLS na predstojećim izborima želi postići prave rezultate, pokazati građanima da HSLS radi i da je nakon onog gubitka na parlamentarnim izborima stranka opstala, ima svoje ljude, mlade ljude što je dokaz da stranka živi. Dokaz su i naši kandidati, gdje je najviše mladih ljudi, koji će sigurno dati novu svježinu, a posebno kada je riječ o našem gradu Bjelovaru i našoj županiji Bjelovarsko-bilogorskoj. Stoga smo i izabrali Bjelovar kao mjesto okupljanja.

Hrebak je rekao da je najviše kandidata na predstojećim lokalnim izborima za izvršne funkcije u tijelima vlasti te da očekuju dobar rezultat koji će pokazati da je HSLS u Bjelovaru i županiji jedna od najjačih stranaka. Također je rekao da je ovaj seminar posebno važan za sve kandidate koji dođu na vlast, jer će kroz njega saznati kako funkcionirati u lokalnoj zajednici, kako poboljšati život građana, a sve to prezentirat će renomirani stručnjaci iz područja lokalne samouprave na državnoj razini.

Na novinarsko pitanje hoće li koalicija HSLS-a i SDP-a biti jača za još jednu stranku, Hrebak je rekao da ova koalicija funkcionira odlično i da je usmjerena na promjenu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali je dodao da mogu razgovarati sa svima, naravno, s onima koji se slažu s njihovim zajedničkim koalicijskim programom i promjeni postojeće garniture u Županiji bjelovarsko-bilogorskoj.

Alen Baščevan, predsjednik ŽO HSLS-a BBŽ je rekao da je HSLS omogućio svima potpunu autonomiju, što prije nije bilo, ali to sada funkcionira u stranci.

– Svatko u svom mjestu, u svojoj županiji odlučuje tko će biti njihov kandidat pa tako imamo kandidata iz HSLS-a za gradonačelnika u Garešnici, koji ima velike šanse ući u drugi krug. Što se tiče naše kampanje, ona će na prvom mjestu biti dostojanstvena, zatim pokušavat ćemo ljudima reći da se ne obaziru na razne napade, jer 20 godina je ista ekipa na vlasti i bit će svega. Samo pravedna i čista kampanja bez ikakvih udaraca i niskih pobuda, to je interes svih nas zbog čega smo se ovdje i okupili.

Na pitanje što će napraviti po pitanju nezaposlenosti ako dođu na vlast, Baščevan je odgovorio da je do sada vladala posebna metodologija zapošljavanja u ovih 20 godina.

– To je izgledalo ovako: Nije bilo bitno jesi li prešao prag fakulteta, bitno da si njihov ili nečiji, a to se vidi u javnim ustanovama. Mijenjali su statute, pravilnike, samo da bi ušao netko tko nema dovoljne kvalifikacije. U zadnje četiri godine prepune su nam javne institucije ljudi po stranačkoj liniji. Nadam se, ako mi dođemo na vlast, da ćemo promijeniti tu metodologiju i isključivo se držati pravila natječaja i primati ljude koji imaju reference.

Na isto pitanje, vezano za nove stranke u koaliciju te razgovoru HSS-a i SDP-a, Baščevan je rekao da će vrijeme pokazati te da su vrata otvorena svima, ali temelj koalicije su ove dvije stranke, drugi su samo dobro došli.

– Nadamo se da će oni koje ćemo povesti s nama biti samo oni koji žele dobro županiji.

Jedan od mladih kandidata za gradonačelnika iz redova HSLS-a dolazi iz Garešnice. On je Goran Cupak, koji za svoju kandidaturu kaže: – Mi smo u Garešnici odlučili samostalno izaći na lokalne izbore, a razlog tome su dobri rezultati parlamentarnih izbora gdje je HSLS prešao prag. Dosta smo aktivni na terenu i vjerujem da imamo velike šanse, bez obzira što imam protukandidata iz HDZ-a i kandidata iz redova SDP-a.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.