Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

HSLS o Pučkoj kuhinji u Bjelovaru i stanju u gospodarstvu

080711 hsls

Dan prije Gradskog vijeća Grada Bjelovara, kada se najviše govorilo o Pučkoj kuhinji i došlo do zaključka da će korisnici Pučke kuhinje imati hranu naredna tri mjeseca, a do tada bi trebao i ovaj problem biti riješen dogovorom ili ugovorom između Grada Bjelovara i Crvenog križa, Županijska organizacija HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije održala je konferenciju za novinare s temom: „HSLS o Pučkoj kuhinji u Bjelovaru i stanju u gospodarstvu”.

Na konferenciji su govorili, Alen Baščevan, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije, Dario Hrebak, predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Bjelovar i Ivan Ignatovski, direktor tvornice Proizvodnja opruga Dežanovac.

O problemu zatvaranja Pučke kuhinje i kako korisnici ne bi ostali bez hrane, Dario Hrebak je kazao: – Smatramo da je gradonačelnik ovoga puta djelomično u pravu. Grad Bjelovar je odlučio početi ispunjavati svoju zakonsku obavezu i plaćati Crvenom križu u Bjelovaru zakonom predviđena sredstva. Crveni križ s druge je strane ovim poštivanjem Zakona dobio značajna sredstva u svom proračunu za koja mi u gradu Bjelovaru ne znamo na što će se utrošiti, pogotovo iz razloga što Crveni križ ne želi na sebe preuzeti obavezu brinuti o Pučkoj kuhinji u Bjelovaru. HSLS zahtijeva od dvije osobe koje u pat poziciji drže budućnost Pučke kuhinje da iznađu rješenje problema. Za to vrijeme, istaknuo je Hrebak, mi iz HSLS-a, spremni smo pokrenuti sveobuhvatnu akciju kojom bismo sakupili sredstva i hranu potrebnu za rad Pučke kuhinje sljedećih dva tjedna čime bismo prolongirali njeno zatvaranje.

O stanju u gospodarstvu u RH, Alen Baščevan je na slikovit način prikazao izuzetno loše stanje gospodarstva, prema podacima MMF-a i Svjetske banke. Naime, napravio je usporedbu trenutne zaduženosti i pronevjera u milijunskim iznosima, koje su pod istragom, a ti isti iznosi mogli bi biti prenamijenjeni za socijalno ugrožene kategorije, poput Pučke kuhinje u Bjelovaru.

Pročitajte još