28. studenoga 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

HSLS o predstojećim izborima: PROMJENA POD SVAKU CIJENU

hsls hrebak press 012013 2

Svoj plan za Bjelovar u utorak su u svijim prostrijama predstavili čelni ljudi gradskog HSLS-a pod nazivom 5×5.

Simbolično su sastanak sazvali u 12:05 h objasnivši kako su prije parlamentarnih izbora govorili da je 5 do 12 za promjene.

– Nitko se nije obazirao kada smo ukazivali na pad gospodarstva u Bjelovaru. O programima drugih stranaka nismo čuli ništa osom političkog folklora pa vam želimo predstaviti naš program koji obuhvaća pet mjera za unapređenje Bjelovara. – rekao je Dario Hrebak, predsjednik GO HSLS-a Bjelovar, koji za sada neće istaknuti svog kandidata za gradonačelnika jer žele pod svaku cijenu mijenjati sadašnju vlast u gradu.

Jedna od mjera koju žele provesti budu li sudjelovali u vlasti je transparentnost, moral i etika, a odnosi se na uklanjanje političara iz nadzornih odbora tvrtki kao i uvođenje nezavisnog tijela građana u Gradskom vijeću kako bi građani bili obaviješteni o svemu.

– Bjelovar je zadnje četiri godine stagnirao. Statistika je neumoljiva, a na slučaj nekada profitabilne gradske tvrtke Elektrometal odavno smo upozoravali. Tvtka je čak nedavno podijelila dividendu, a sada ispada da radnici nisu dobili plaće. Nas su zbog ukazivanja na loše stanje u Elektrometalu prozvali političkim adolescentima, a sada će gradonačelnik morati preuzeti odgovornost za takvo stanje. Ovaj HSLS nitko neće ušutkati. Niti jedna politička opcija ne može sama dobiti ove izbora i zato pregovaramo kako bismo bili najkorisniji u opciji koja će promijeniti ovu vlast. Ako ne uspijemo naći takvu opciju, tek tada ćemo kandidirati svog čovjeka za gradonačelnika jer smo svjesni da sami ne možemo dobiti ove izbore – rekao je Dario Hrebak, predsjednik HSLS-ovog ogranka Bjelovar.

Slične objave