Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

HSLS krenuo s aktivnostima

hsls lovrakov centar 1

HSLS je u Lovrakovom centru – Veliki Grđevac 19.8.2011. godine nakon ljetne stanke krenuo s radnim aktivnostima. U Lovrakovom centru održane su dvije skupštine – Osnivačka skupština Ženske inicijative HSLS-a Liberalke i Izborna skupština Županijske organizacije mladih HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je Županijsko vijeće održalo sjednicu.

Slobodno se može reći da je sam skup zamišljen kao team building kojem je nazočio predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a BBŽ, dožupan, Alen Baščevan, predsjednica Ženske inicijative HSLS-a Liberalke Dijana Pečkaj Vuković, a kasnije se pridružio i predsjednik bjelovarskog HSLS-a Dario Hrebak.

Baščevan je u pozdravnom govoru istaknuo da je osnivanje Ženske inicijative HSLS-a Liberalke i Izborna skupština Županijske organizacije mladih HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije priprema za daljni rad HSLS-a na ovim prostorima tijekom kojeg će ponovno nizati uspjehe ne samo na skorašnjim parlamentarnim izborima, već i na slijedećim lokalnim izborima.

Predsjednica Ženske inicijative HSLS-a, Liberalki Dijana Pečkaj Vuković govorila je o ulozi žene u današnjem društvu promatrajući njezinu ulogu sa socijalnog, moralnog, materijalnog, ali i političkog aspekta, razmišljajući liberalno, demokratično, afirmativno optimistično i nadasve pošteno. Liberalke ženu vide ravnopravno u svakom poslu i kao ženu-majku, ženu-poduzetnicu, ženu-političarku…

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor govorio je o predstojećim parlamentarnim izborima te naglasio kako će HSLS imati predstavnike u svim izbornim jedinicama dok će u drugoj izbornoj jedinici kojoj pripada i BBŽ biti nositelj liste. Također je naglasio da HSLS i nadalje u predizbornoj kampanji neće koalirati s drugom političkom strankom.

Za predsjednicu Liberalki BBŽ izabrana je Tatjana Kovač iz Bjelovara koja je istaknula da Libelarke kao žene i majke obitelj stavljaju u prvi plan te žele upozoriti na mlade bračne parove odnosno obitelji koje se susreću s kompliciranom i tromom procedurom kada je problem neplodnost, ali i posvajanje djece kao važno pitanje kojim se rijetki bave.

Prije Izborne skupštine mladih HSLS-a obratio se predsjednik Dario Hrebak koji je rekao da je stečeno iskustvo u organizaciji mladih HSLS-a neprocjenjivo te se nada da će i ostali mladi liberali prepoznati svoj put kroz rad u HSLS-u.

Za predsjednicu Županijske organizacije mladih HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije izabrana je Marina Cutvarić. Predsjednica Marina Cutvarić je naglasila da ŽO mladih HSLS-a želi omogućiti mladim ljudima na području županije pokretanje i realizaciju zajedničkih projekata, organiziranje akcija, edukacijskih seminara, tribina te predavanja vezanih za problematiku mladih. Cilj nam je poboljšati položaj mladi u županiji i promicati liberalnu ideju.

Pročitajte još