28. studenoga 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Hrvatski laburisti, stranka rada predstavili svoje kandidate za župana i zamjenike

laburisti kandidat za zupana 1

Trenutno treća po snazi stranka u Hrvatskoj, Hrvatski laburisti u četvrtak je predstavila svoje kandidate za župana i zamjenike.

Siniša Mitag, pedesetogodišnji strojarski tehničar iz Bjelovara, dragovoljac domovinskoga rata na sljedećim će se lokalnim izborima natjecati za mjesto župana, dok će njegovi zamjenici biti Andrej Antolić, dvadeset četverogodišnji student ekonomskog fakulteta u Rijeci i Neda Lesar profesorica matematike i informatike.

Hrvatski laburisti su naglasili da se njihov program temelji na društvenim vrijednostima rada, poštenja, istine, znanja i socijalne pravednosti. Ciljevi su im rast zaposlenosti, oporavak prerađivačke industrije, stabilnost poljoprivredne proizvodnje i stvaranje boljih uvjeta za život.

Tijekom predstavljanja svog programa za župana Siniša Mitag je rekao da umjesto da naša županija nakon propasti drvne industrije, prerađivačke industrije i mljekarske proizvodnje postane samo sirovinska baza za razvoj drugih županija, treba iskoristiti svoje prirodne resurse za razvoj stanovnika ove županije.

– Imali smo potporu 0,9 posto stanovništva, a sada smo prema anketama treća stranka u županiji. Nezadovoljan sam i zato izlazim na izbore kao kandidat za župana. Neću više biti samo nijemi promatrač samovolje političara. Oni su izabrani da bi radili za boljitak stanovništva, a ne da bi bili servis nepotizma. Prema popisu stanovništva, u županiji živi 24 tisuće stanovnika manje nego prije dvadeset godina. Trenutno ima 13 tisuća nezaposlenih. Sadašnji političari promiču podobnost, a ne odgovornost, poljoprivreda i mljekarstvo su uništeni. Želim kao župan vratiti ljudima dostojanstvo i da Županija postane servis građana. Bjelovarsko-bilogorska županija ima prirodne resurse – plin, naftu, šume i poljoprivredno zemljište. Zato moramo pod hitno zaustaviti propadanje drvne industrije kako bismo spriječili da naša županija postane samo sirovinska baza za razvoj drugih – rekao je Siniša Mitag, kandidat Hrvatskih laburista za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na konferenciji za novinare predstavili su se i njegovi zamjenici, Andrej Antolić koji je govorio o svom viđenju zaokreta koji bi trebalo učiniti kako bi se županija ekonomski oporavila.

– Kao ekonomist sam svjestan u koliko lošem položaju se nalazi naša županija. Za pokretanje gospodarstva u narednom razdoblju morat ćemo maksimalno iskoristiti sredstva Europske unije, razviti turističko-ugostiteljsku ponudu u kontinentalnom turizmu te bitno poboljšati infrastrukturu dovođenjem brze ceste u Bjelovar – rekao je Andrej Antolić.

Neda Lesar je rekla da će njen djelokrug rada kao zamjenice župana biti u domeni obrazovanja koje valja poboljšati.

Slične objave