02. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

HNS-ovac Jozo Radoš družio se s građanima Bjelovara u sklopu kampanje za EU parlament

Kako bi pridobio glasače iz Bjelovara da glasaju za listu HNS-a na predstojećim izborima za EU parlament, u nedjelju se s građanima na bjelovarskom korzu družio Jozo Radoš, najviše pozicionirani kandidat liste HNS-a.

On je na kratkoj konferenciji za novinare održanoj na bjelovarskom korzu rekao da Europska unija i Europski parlament imaju velike i važne uloge u našem zakonodavstvu.

– Oko 50 posto zakona koji se tamo donose direktno utječu na naše zakonodavstvo. To su gotovo sva područja života i zato je važno da znamo što se tamo odlučuje i da imamo kompetentne ljude koji će zastupati interese građana koji su ih izabrali. Ja se u Bjelovaru krećem već zadnjih dvadesetak godina u raznim funkcijama, kampanjama. Blizak sam s vodećim ljudima grada i županije. Važno je poznavati potrebe svih građana, ne samo nekih. Naravno, ponekad je važno znati specifične potrebe nekog grada – rekao je Jozo Radoš novinarima.

Na pitanje o broju izlazaka pojedinih EU parlamentaraca rekao je da se podatci mjere, ali ne govore i o kvaliteti rada pojedinog zastupnika.

– Broj istupa je važan, ali je važna kvaliteta i tema kojom se netko bavi. Naša filozofija stranke još nije takva da bi bili vodeća stranka. I na ovom prostoru na lokalnim izborima stvorili smo veliki broj načelnika. I vašeg župana koji je bio pod markom HNS-a pa po tome HNS ima tri župana u RH, a to nije malo – rekao je Jozo Radoš, kandidat HNS-a za EU parlament.

Članovi bjelovarskog ogranka HNS-a su tijekom druženja simbolično darivali naranče građanima.

Povezani članci

newsend_hgk