28. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

HNS i HSU potpisali koalicijski sporazum na razini županije

Hrvatska narodna stranka (HNS) ŽO BBŽ i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) BBŽ danas je u hotelu Central u Bjelovaru potpisala koalicijski sporazum na razini županije Bjelovarsko-bilogorske. Potpisivanjem ovog sporazuma ove dvije stranke zajednički će nastupiti na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju mjesecu 2013. godine.

Zlatko Barila, predsjednik HSU BBŽ prije potpisivanja sporazuma je rekao: – Potpisivanjem ovog sporazuma nastavljamo našu dugogodišnju suradnju s HNS-om, mi smo dvije narodnjačke stranke koje građanima želimo pružiti bolji život. Poznato je da se umirovljenici i narodnjaci slažu na lokalnoj razini i da je njihova najveća briga oko komunalnog sustava, školstva, kulture, sporta i gospodarstva. Vidimo da županija grca u velikim problemima, mi smo uvjereni da to stanje možemo popraviti. Mi imamo ljude i ovo je okosnica jedne veće koalicije na razini županije.

Nakon što je Zlatko Barila rekao zašto potpisuju koalicijski sporazum, nastavio je Marijan Dautanac, predsjednik HNS ŽO BBŽ koji je istaknuo: – Imamo dobru suradnju na državnoj razini s HSU-om i ona je bila na neki način i okosnica državnih izbora. Suradnja na lokalnoj razini je također dobra, a naši programi su slični. HNS često proziva da je gospodarstvo loše u RH, kao i u našoj županiji. To stanje nije nastalo sada, već traje od kada je Republike Hrvatske, a sada je samo kulminiralo maksimalnim zaduženjem države i stagnacijom u gospodarstvu. HNS ima programe i nadamo se da će ova naša koalicija pobijediti na lokalnim izborima. Imamo ljude i cilj nam je da se naši programi realiziraju, a da bi se realizirali trebaju ljudi. Mi planiramo postaviti ljude koji su sposobni ekonomski voditi županiju, gradove i općine, naglasio je Marijan Dautanac, predsjednik HNS ŽO BBŽ.

Na pitanje novinara što je sa sporazumom HNS-a i SDP-a koji je bio potpisan, predstavnici HNS-a su odgovorili da je to bio samo sporazum za izlazak na parlamentarne izbore te da svaka stranka ima svoj program i sada izlaze posebno. Predstavnici HNS-a nisu potvrdili da je sporazum raskinut, već da je on samo važio tada, a prema njihovim riječima više ne važi.

Novinar Večernjeg lista pitao je kako se nadaju pobjedi ako ankete pokazuju drugačije?

Odgovor je bio da ima puno anketa i puno naručitelja anketa, ali koalicija HNS-a i HSU-a nije u zabludi, već će okupiti sigurne i kvalitetne ljude koji će imati određene programe i koji su potvrđeni kao ljudi koji u politici znaju dosta toga. Izbori će pokazati našu vrijednost, ali da nemamo uvjerenja da ćemo pobijediti, ne bismo o tome pričali, rekli su HNS-ovci. Nisu spominjali tko su ti ljudi, već su rekli da će imena novinari saznati na vrijeme. Također su rekli da će ova koalicija uzeti još nekoliko stranaka, a koje će biti, sve zavisi o njihovim programima, naglasivši da tu ne isključuju SDP.

Povezani članci

newsend_hgk