28. studenoga 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

HDZ potpisao koaliciju sa Blokom umirovljenika zajedno

sporazum hdz buz 1

U četvrtak, 3.1.2013. u sjedištu HDZ-a simbolički je 5 do 12 potpisan koalicijski predizborni sporazum o suradnji na lokalnim izborima sa Blokom umirovljenici zajedno (BUZ).

Marijan Coner, predsjednik Županijskog ogranka HDZ-a BBŽ rekao je da bi mnogo toga trebalo reći o aktualnim temama, no navodno je HDZ-u jasno dano do znanja da ne smije dirati u komociju Vlade.

– Prošlo je godinu dana neznanja i nekompetencije Vlade od koje, osim čistke čeličnom metlom, nismo vidjeli ništa. Cilj nam je zajedno sa BUZ-om pomoći lokalno gospodarstvo i pozitivno ih diskriminirati kako bi radili više. Želimo suradnju sa svim lokalnim jedinicama, gradovima i općinama, a ne samo podobnima. Nećemo zaboraviti ni ostale segmente života, kao što je kultura i sport – rekao je Marijan Coner, predsjednik HDZ-a BBŽ.

Supotpisnik ugovora, Siniša Glavaš, predsjednik BUZ-a rekao je da je ovo prvi puta da se umirovljenici uključuju u rješavanje pitanja na razini županije.

– Uočili smo probleme umirovljenika i sa HDZ-om pregovaramo već pet mjeseci o suradnji na lokalnoj razini. Cilj nam je potaknuti izgradnju domova umirovljenika sa državnom potporom ravnomjerno u cijeloj županiji te organizirati pučke kuhinje i kombi prijevoz. Neki ne mogu razumjeti probleme umirovljenika koji žive od 500,00, 600,00, 800,00 ili 1000,00 kn mirovine. Pozivam sve umirovljeničke opcije da nam se pridruže u ovoj opciji koja je pionirska u ovoj županiji. U razgovorima s umirovljenicima u županiji došli smo do podataka kakvi ih problemi tište. Sigurno ćete me pitati zašto HDZ? Pa jednostavno je. Ne možemo podržati opciju koja navodi da je 25 posto prosječne plaće osnovica za mirovinu te uvode PDV na ortopedska pomagala koja koristi 30 i više posto umirovljenika – rekao je Siniša Glavaš, predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno, dodavši da će se o kandidatima na pojedinim izbornim jedinicama dogovoriti s koalicijskim partnerom.

Na kraju konferencije Marijan Coner, predsjednik HDZ-a rekao je da će program ove opcije biti istaknut krajem mjeseca, a suradnju će sklopiti sa svim političkim opcijama koje će imati slične programe.

Slične objave