26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

HDZ – Miro Totgergeli peti, a Ruža Hrga dvanaesta na listi!

2016 08 hdzruzamiro 1

HDZ BBŽ-a SIGURNO ĆE IMATI SVOG PREDSTAVNIKA U SABORU

Nakon što su objavljene kandidacijske liste za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore 11. rujna, sa sigurnošću se može reći da će bjelovarsko-bilogorski HDZ imati svoga predstavnika i u narednom 9. sazivu Sabora. Za razliku od lanjskih izbora u studenom, kada se pri formiranju lista vodilo nekim drugim kriterijima, ovog puta priča je bila bitno drugačija.

Novo vodstvo stranke na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem u cijelosti je poštovalo demokratsku proceduru i u sastavljanju lista oslanjalo se na najpravedniji kriterij, onaj izbornih rezultata. Takvim vrednovanjem bjelovarsko-bilogorskom HDZ-u pripalo je visoko peto i dvanaesto mjesto na listi za II. izbornu jedinicu. Poštujući volju Županijskog odbora izraženu kroz tajno glasovanje, središnja tijela stranke odlučila su da peta pozicija pripadne predsjedniku ŽO HDZ BBŽ Miri Totgergeliju, koji je i dobio najveće povjerenje Županijskog odbora, dok je 12. pozicija pripala Ruži Hrga koja je po broju glasova bila odmah iza predsjednika Totgergelija.

„Zadovoljni smo pozicijama na listi kojima je na adekvatan način valoriziran rad Županijskog odbora. Vjerujem da ćemo na valu pozitivnih promjena u stranci i njenom vodstvu, na predstojećim parlamentarnim izborima ostvariti još bolji rezultat i tako na najbolji način potvrditi svoju snagu.“- komentirao je predsjednik ŽO HDZ-a BBŽ Miro Totgergeli.

Slične objave