Crosst.hr

Grubišnopoljski HSS-a i HDZ-a zajedno na lokalnim izborima

g polje koalicija hss hdz 1

U petak, 8. veljače 2013. u Grubišnom Polju predstavnici grubišnopoljske gradske organizacije HSS-a i HDZ-a obznanili su da će zajedno nastupiti na predstojećim lokalnim izborima.

Iako su novinari pozvani na svečano potpisivanje Koalicijskog sporazuma u prostorijama gradske uprave u Grubišnom Polju, između gradske organizacije HSS-a Grubišno Polje i gradske organizacije HDZ-a Grubišno Polje, potpisivanje se nije dogodilo, s objašnjenjem da će se dogovoriti kada će se dogovoriti za potpisivanje, a sada samo najavljuju zajednički izlazak na lokalne izbore. U ovom zajedničkom nastupu na lokalnim izborima HSS će podržati gradonačelnika ispred HDZ-a, a zamjenik gradonačelnika će biti kandidat iz redova HSS-a.

Kako bi javnosti pojasnili zajednički izlazaka na lokalne izbore, gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh je rekao: – Već dva mandata programi naših stranaka, posebice gospodarski, proteklih su se godina približili te stranke imaju slične poglede na razvoj grada i poboljšanje kvalitete života građana. Cijenim što je ovaj dogovor postignut, jer je zajednički nastup na lokalnim izborima posebno važan za građane Grubišnog Polja, ali prije svega da imamo jedno zajedničko mišljenje kako voditi ovaj grad, rekao je Mađeruh.

Dalibor Jurina, predsjednik GO HSS-a Grubišno Polje je rekao da je ovo prvi puta da grubišnopoljski HSS i HDZ zajednički nastupaju na lokalnim izborima, nakon što su se dogovorili o svim temama i projektima grada. S ovim dogovorom,okrećemo novu stranicu u povijesti odnosa HSS-a i HDZ-a na gradskoj razini. Potpisivanje koalicijskog sporazuma će se obaviti nakon konzultacija s županijskim organizacijama jedne i druge stranke i uz nazočnost predsjednika jedne i druge stranke.

Marijan Coner, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a je rekao da je ovakav dogovor i očekivan, budući da je takav dogovor već postignut u Čazmi i još u nekoliko općinskih organizacija.

– Radimo na tome da taj dogovor postignemo na razini cijele županije i najvjerojatnije ćemo tada potpisati jedan sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima. Coner je također rekao da je to želja i predsjednika stranaka, gospodina Karamarka i gospodina Hrga, te da njihovi pregovori idu u tom pravcu, da na nacionalnoj razini postignemo sporazum o zajedničkom nastupu, a sve u interesu naših građana. Coner naglašava da će razjedinjeni i kao individualne stranke, teško moći ostvariti težnje i ciljeve naših građana.

Coner je također rekao da će 9.ožujka 2013. biti održan izvještajni sabor HDZ-a i da će do tada sve jedinice lokalne samouprave imati svoje kandidate za lokalne izbore. Također je naglasio da je načelno dogovoreno da raspodjela odgovornosti za pojedine dužnosti u obnašanju svih pozicija na razini gradske uprave tek treba uslijediti, a za sada je dogovoreno da HSS podržava kandidata ispred HDZ-a. Coner nije potvrdio da će zamjenik gradonačelnika biti iz redova HSS-a, već je rekao da će sve ostale dužnosti biti prema dogovoru.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.