Crosst.hr

GO SDP-a Čazma oštro se protivi ideji da se Čazma pripoji Zagrebačkoj županiji

slika

SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE GRADSKA ORGANIZACIJA SDP ČAZMA

Ovih je dana medijski prostor preplavila vijest da je Savjet mladih grada Čazme pokrenuo inicijativu za pridruživanje Zagrebačkoj županiji. Pri tome je svima, a ne samo Gradskoj organizaciji SDP-a Čazma, jasno da je Savjet mladih ovdje, nažalost, iskorišten za izražavanje osobnih želja i interesa čazmanskog gradonačelnika Dinka Piraka, a ni u kom slučaju građana grada Čazme.

Povezanost Čazme i Bjelovara ima dugu svjetovnu i vjersku tradiciju. Osim županijskog ustroja, tu je i pripadnost Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji. Koliko je ta povezanost jaka, najbolje se vidjelo prije nekoliko godina kada je preustrojem pravosuđa čazmanski sud pripao pod Veliku Goricu. Upravo je gospodin Pirak tada ustao protiv te odluke te se uz Gradsko vijeće izborio za povratak suda pod Bjelovar obrazlažući koliko je neprirodno i nepraktično Čazmu dodjeliti Zagrebačkoj županiji.

I svakako jest i neprirodno i nepraktično. Umjesto maksimalnih tridesetak kilometara do županijskog središta sada bismo imali 60 kilometara i više. Sve administrativne poslove vezane uz županiju ne bismo više obavljali u Bjelovaru nego u Vukovarsko ulici 72/V u Gradu Zagrebu.

Nakon što bismo platili izdavanje novih registarskih oznaka, svake bismo se godine prilikom registracije i plaćanja osiguranja od autoodgovornosti prisjetili koliko košta naše pripajanje zagrebačkom kraju. A to je samo jedna od stavki koja bi se pojavila i koja je neupitna.

Nadamo se da situacija nije takva – neupitna – s informacijom kojom se tumači zašto bi se
Zagrebačka županija složila s pripajanjem Čazme. Gradska se organizacija SDP-a Čazma oštro protivi
ideji da Čazma postane nečije odlagalište otpada tj. smetlište Zagrebačke županije i zajedno će se s
građanima boriti protiv toga.

Predsjednik GO SDP-a Čazma

Damir Đuran, dipl.ing.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.