27. veljače 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Europarlamentarac iz redova Laburista Nikola Vuljanić razgovarao s građanima Bjelovara i Daruvara

Rad u Europskom parlamentu u posljednjih šest mjeseci opisan je u biltenu u kojem Nikola Vuljanić brani tezu da Europa mora biti za građane i radnike, a ne krupni kapital te da Europa treba biti zajednica zemalja u kojoj će se rad cijeniti više od kapitala.

Svoju promociju biltena u Bjelovaru Nikola Vuljanić održao je na korzu ispred zgrade Croatia osiguranja, a novinarima je tom prilikom rekao da se u Europarlamentu ne odlučuje o projektima.

– O projektima se odlučuje na komisiji i na sasvim drugačiji način. Ovaj parlament je jedno političko tijelo gdje se odlučuje o političkom razvoju, kretanju i sl. Situaciju u Daruvaru i Bjelovaru poznajem poprilično dobro putem našeg saborskog zastupnika Zlatka Tušaka. Često se nalazimo i znam situaciju te probleme koji su univerzalni u Hrvatskoj. Mogu se djelomice riješiti uz pomoć EU, ali uz naš angažman. U parlamentu se ne štite nacionalni interesi. U parlamentu se svatko zalaže za svoju političku opciju i svoje političke stavove. Ja se zalažem za prava radnika jednako u Njemačkoj kao i u Hrvatskoj. Kada se radi o pitanjima važnim za RH, lako se nađemo svi parlamentarci iz Hrvatske, nađemo zajednički stav kao kod rezolucije o Bosni kada se govorilo o trgovini sa Bosnom. Tu smo se našli. Nema veze što smo iz različitih političkih opcija ako je interes Hrvatski, tada nađemo na koji način možemo riješiti problem – rekao je Nikola Vuljanić novinarima.

On je osim u Bjelovaru, u subotu predstavio ovaj bilten i u Daruvaru. Možda bi u Hrvatskom saboru također trebali zaboraviti stranačku boju i zajedno dogovoriti djelovanje prema izlasku Hrvatske iz recesije.

Povezani članci

newsend_hgk