Crosst.hr

Damira Bajsa nezavisnog kandidata za župana podržala koalicija HNS, HSU, HDSS

sporazum hns hsu hdss bajs 1

Prošli je tjedan Damir Bajs objavio svoju kandidaturu za župana, da na predstojeće lokalne izbore izlazi kao nezavisni kandidat. Nakon sedam dana podršku mu je dala koalicija stranaka HNS, HSU i HDSS. Potpisivanjem koalicijskog sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima održano je danas u Hotelu central u Bjelovaru.

Prije glavnog čina potpisivanja Damir Bajs je rekao: – Danas ćemo potpisati Ugovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Reći ću zašto je to bitno i kako ćemo nastupiti na izborima. Kao što vidite, u teškim smo trenutcima, a takvo stanje je u gospodarstvu, poljoprivredi te je potrebno okupljanje svih onih koji mogu pomoći.

Bajs je istaknuo da ga podržavaju tri stranke te da izlaze s jasnim programom, a to je gospodarstvo, zapošljavanje i poljoprivreda. Bajs je ponovo rekao da je bio župan u nekoliko mandata, da je bio ministar i da neće sigurno čekati godinu dana, kao neki, da napravi prvi potez, a prvi potez bit će rebalans županijskog proračuna, osiguranje sredstava našim gospodarstvenicima da zajedno lobiramo za projekte koji su važni ovoj županiji.

– Posebno ćemo posvetiti pažnju zapošljavanju, ne samo mladima koji prvi puta traže posao, već i srednjoj generaciji, koji su izgubili posao, a još su daleko od mirovine. Što se tiče poljoprivrede, to je jedna od važnih grana ovog kraja, koja se također nalazi u teškom stanju i hitno se mora nešto poduzeti, istaknuo je Bjas. U svojim koalicijskim partnerima vidim odličnu podršku i kada postanem župan u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji mogu računati na koalicijske partnere HNS, HSU i HDSS.

Bajs je rekao da ovo nije kraj, da ima još najava onih koji žele ući u koaliciju te da podršku ima od udruga i pojedinaca koji čine značajni dio ove županije.

– Za razliku od drugih, ja smatram da naš program može dobiti izbore, a to su tri ključne stvari – razvoj gospodarstva, smanjenje nezaposlenosti i poljoprivreda, istaknuo je Damir Bajs kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Marijan Dautanac, predsjednik HNS-a ŽO BBŽ na današnjem je potpisivanju koalicijskog sporazuma rekao: – Obećavali smo da ćemo predstaviti konkretne ljude za konkretne poslove. Naša koalicija HNS, HSU, HDSS na osnovi programa kojeg smo prije uskladili te u razgovoru s Damirom Bajsom odlučila je da zajedno nastupimo na lokalnim izborima. Programi se odnose na gospodarstvo i ekonomiju naše županije, a naš kandidat Damir Bajs zna, može i hoće odraditi zajedničku priču u našoj županiji.

Dautanac je potvrdio da u njihovu zajedničku priču mogu primiti stranke i pojedince koji podržavaju njihov program te se nada dobrom odazivu birača na lokalne izbore i pobjedi njihovog kandidata.

Milan Ivančević, ispred HSU-a o podršci je Damiru Bajsu rekao: – To je kandidat koji iza sebe ima svoje rezultate i mi smo odlučili takvom čovjeku dati podršku. To je bio osnovni razlog da Bajsu damo podršku te još jedna činjenica – kada je bio saborski zastupnik Bajs se založio da umirovljenici dobiju dodatak, koji i danas imaju.

Ivan Martan, ispred HDSS-a o njihovoj podršci Damiru Bajsu je istaknuo: – Posebno nam je drago što ćemo podržati Damir Bajsa, čovjeka koji se dokazao svojim radom i djelovanjem, kao najbolji ministar, a isto tako i na poziciji župana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. To je čovjek koji iza sebe nema političkih afera i koji će sigurno napraviti odličan zaokret kada postane župan Bjelovarsko-bilogorske županije.sporazum_hns_hsu_hdss_bajs_martan.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij”/>

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.