02. ožujka 2021

crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr
crosst.hr

Damira Bajsa nezavisnog kandidata za župana podržala koalicija HNS, HSU, HDSS

Prošli je tjedan Damir Bajs objavio svoju kandidaturu za župana, da na predstojeće lokalne izbore izlazi kao nezavisni kandidat. Nakon sedam dana podršku mu je dala koalicija stranaka HNS, HSU i HDSS. Potpisivanjem koalicijskog sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima održano je danas u Hotelu central u Bjelovaru.

Prije glavnog čina potpisivanja Damir Bajs je rekao: – Danas ćemo potpisati Ugovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Reći ću zašto je to bitno i kako ćemo nastupiti na izborima. Kao što vidite, u teškim smo trenutcima, a takvo stanje je u gospodarstvu, poljoprivredi te je potrebno okupljanje svih onih koji mogu pomoći.

Bajs je istaknuo da ga podržavaju tri stranke te da izlaze s jasnim programom, a to je gospodarstvo, zapošljavanje i poljoprivreda. Bajs je ponovo rekao da je bio župan u nekoliko mandata, da je bio ministar i da neće sigurno čekati godinu dana, kao neki, da napravi prvi potez, a prvi potez bit će rebalans županijskog proračuna, osiguranje sredstava našim gospodarstvenicima da zajedno lobiramo za projekte koji su važni ovoj županiji.

– Posebno ćemo posvetiti pažnju zapošljavanju, ne samo mladima koji prvi puta traže posao, već i srednjoj generaciji, koji su izgubili posao, a još su daleko od mirovine. Što se tiče poljoprivrede, to je jedna od važnih grana ovog kraja, koja se također nalazi u teškom stanju i hitno se mora nešto poduzeti, istaknuo je Bjas. U svojim koalicijskim partnerima vidim odličnu podršku i kada postanem župan u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji mogu računati na koalicijske partnere HNS, HSU i HDSS.

Bajs je rekao da ovo nije kraj, da ima još najava onih koji žele ući u koaliciju te da podršku ima od udruga i pojedinaca koji čine značajni dio ove županije.

– Za razliku od drugih, ja smatram da naš program može dobiti izbore, a to su tri ključne stvari – razvoj gospodarstva, smanjenje nezaposlenosti i poljoprivreda, istaknuo je Damir Bajs kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Marijan Dautanac, predsjednik HNS-a ŽO BBŽ na današnjem je potpisivanju koalicijskog sporazuma rekao: – Obećavali smo da ćemo predstaviti konkretne ljude za konkretne poslove. Naša koalicija HNS, HSU, HDSS na osnovi programa kojeg smo prije uskladili te u razgovoru s Damirom Bajsom odlučila je da zajedno nastupimo na lokalnim izborima. Programi se odnose na gospodarstvo i ekonomiju naše županije, a naš kandidat Damir Bajs zna, može i hoće odraditi zajedničku priču u našoj županiji.

Dautanac je potvrdio da u njihovu zajedničku priču mogu primiti stranke i pojedince koji podržavaju njihov program te se nada dobrom odazivu birača na lokalne izbore i pobjedi njihovog kandidata.

Milan Ivančević, ispred HSU-a o podršci je Damiru Bajsu rekao: – To je kandidat koji iza sebe ima svoje rezultate i mi smo odlučili takvom čovjeku dati podršku. To je bio osnovni razlog da Bajsu damo podršku te još jedna činjenica – kada je bio saborski zastupnik Bajs se založio da umirovljenici dobiju dodatak, koji i danas imaju.

Ivan Martan, ispred HDSS-a o njihovoj podršci Damiru Bajsu je istaknuo: – Posebno nam je drago što ćemo podržati Damir Bajsa, čovjeka koji se dokazao svojim radom i djelovanjem, kao najbolji ministar, a isto tako i na poziciji župana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. To je čovjek koji iza sebe nema političkih afera i koji će sigurno napraviti odličan zaokret kada postane župan Bjelovarsko-bilogorske županije.sporazum_hns_hsu_hdss_bajs_martan.jpg” style=”border: 0; float: left; margin: 10px 10px 10px 0;” alt=”Bjelovar info medij”/>

Povezani članci

newsend_hgk