Crosst.hr

Damir Bajs predstavio svoj program za umirovljenike

bajs hrelja 1

Glavne točke programa za umirovljenike: Povećati sredstva za programe za starije i nemoćne osobe, pomoći zdravstveno ljudima treće dobi, proširiti i pojačati domove za starije i nemoćne osobe, omogućiti upise u domove uz potporu države.

Damir Bajs, nezavisni kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije predstavio je svoj program za umirovljenike BBŽ-a uz nazočnost predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Silvana Hrelju te umirovljeničkih udruga s područja županije.

Veliki broj umirovljenika došao je u Hotel Central podržati Damira Bajsa, nezavisnog kandidata za župana. Tom prigodom, Damir Bajs je pozdravio sve prisutne i rekao: – Iako sam nezavisni kandidat, nisam sam, jer ovdje ste vi, koji vjerujete u mene da mogu biti župan ove županije. Također mi je drago da se veliki broj vas odazvao ovoj tribini. Iako je moj program prvenstveno vezan za gospodarstvo, na prvom mjestu je smanjiti broj nezaposlenih kojih je već preko 14 tisuća. Mi moramo povući ključne poteze, da u kratkom vremenu zaustavimo negativne procese, a onda nastaviti u pozitivnom smjeru. Županija sigurno u tome može pomoći. Ne samo župan i Županija, već sve institucije županije moraju biti usmjerene ka tom cilju. Kao što znate, bio sam župan u tri mandata i nije mi potreban nikakav predah, odmah ću krenuti na posao. Sigurno si postavljate pitanje, kako to mislimo napraviti kada novaca nema niti u županiji, niti u gradovima i općinama…! Do sredstava moramo doći na drugi način i napraviti pomak u gospodarstvu. Strukturni fondovi EU su otvoreni, na nama je da napravimo prve poteze. Da je to moguće dokaz su povučena sredstava za Daruvarske toplice u iznosu od 23 milijuna eura. Taj projekt je odobren, jer smo zajedno radili, lobirali i logično je da je baš taj projekt iz turizma prošao, istaknuo je Damir Bajs, nezavisni kandidat za župana BBŽ-a.

Nakon kratkog uvoda o gospodarskom stanju u županiji, Bajs je iznio i drugo problematično stanje naše županije, a riječ je o starosnoj dobi.

– Bjelovarsko-bilogorska županija nalazi se na šestom mjestu po starosti i očito da postoje posebite potrebe za veći dio kućanstava. Što se tiče mirovina, koje su zaista male, tu Županija ne može puno pomoći, ali zato može napraviti nekoliko važnih poteza za umirovljenike. Prvi je povećati sredstva za programe koji su vezani za umirovljenike i koji su sada puno manji nego kada sam ja bio župan. Osim programa, bitan je razgovor sa udrugama. Mislim da ta komunikacija fali. Treći korak je pomoći zdravstveno ljudima treće dobi i četvrti je proširiti i pojačati domove za starije i nemoćne osobe, bez obzira jesu li državni ili privatni, svi oni moraju ispunjavati standard i kvote koje će omogućiti umirovljenicima da se mogu upisati, naravno uz potporu države. Nemojte zaboraviti, nije isto plaćati 4 tisuće ili dvije tisuće kuna, naglasio je Damir Bajs, nezavisni kandidat za župana na predstavljanju programa za umirovljenike.

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika zahvalio se Damiru Bajsu riječima: – Posebno je zadovoljstvo podržavati ljude koji imaju veću političku karijeru, iza kojeg se ne vuku nikakvi repovi, čiji su rezultati prepoznatljivi. Na nama je da ih podržimo, da nastave u tom smjeru i za nas je to velika privilegija. Poznajem Damira Bajsa kada je bio ministar turizma i znam da je iza sebe ostavio prepoznatljive rezultate. Mi s takvim kandidatima i takvim referencama idemo na lokalne izbore, naglasio je Silvano Hrelja i dodao da je pod riječ „kandidatima“ mislio i na Antuna Korušeca kandidata za gradonačelnika Grada Bjelovara, sa kojim je prijatelj već dugo godina i on je temelj svakog povjerenja.

– Što se tiče programa Damira Bajsa, potpuno smo zadovoljni i tu dileme nema. Jasno nam je da Županija ne može povećati mirovine, ali kroz programe može puno napraviti za starije i nemoćne osobe. O starijim i nemoćnim osobama u zadnjih dvadeset godina vodila se briga vrlo malo, zato smo svi tu i vjerujem u našu koaliciju!!! Pobjednički mentalitet za umirovljenike nam ne nedostaje, moramo se samo složiti i ovo je naš put i ovo su naši Izbori, istaknuo je Silvano Hrelja, predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika.

O podršci i programu Damira Bajsa nezavisnog kandidata za župana govorio je i Zlatko Barila, predsjednik ŽO HSU BBŽ, koji je na početku uputio pozdrave Damiru Bajsu već kao županu i Antunu Korušecu budućem gradonačelniku. Također je citirao profesora Radmana: “Samo se cenzura odriče iskustva, pameti i poštenja”, što sve ima HSU, jedina parlamentarna stranka od svih umirovljeničkih stranaka, koje niču kao gljive kao i druge stranke raznoraznih tipova.

Osim ovog uvoda, Zlatko Barila pohvalio je program za umirovljenika, istaknuvši da je to program koji će sigurno pomoći umirovljenicima pa je tako naveo zdravstvenu zaštitu, putovanje udaljenih umirovljenika do bolnice, razne pomoći u kući, a osim svega toga važan je i lijep razgovor s usamljenim umirovljenicima.

Predstavljanju programa nazočio je Antun Korušec kandidat za gradonačelnika Grada Bjelovara sa budućim zamjenicama gradonačelnika Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.