Crosst.hr

Damir Bajs objavio kandidaturu za župana kao nezavisni kandidat

bajs kandidatura 1

U subotu je u Hotelu Central u Bjelovaru svoju kandidaturu objavio Damir Bajs, nezavisni kandidat. Bjelovarskom kraju dobro poznat političar koji je na mjestu župana bio tri mandata, a obnašao je i dužnost ministra turizma predstavio se kao iskusan političar kome ne treba uhodavanje, već odmah može početi s radom na poboljšanju stausa županije i života stanovnika.

Đurđica Ištef Benšić, trenutno dogradonačelnica Grada Bjelovara rekla je da su nezavisni vijećnici u gradskim vijećima Grada Bjelovara i Grada Daruvara dio njegovog tima i liste koja će se na lokalnim izborima boriti za naklonost građana.

– Dražen Paun i Niko Pinjuh te Miran Husak i Vinko Mijoč, sve nezavisni kandidati stali su uz Damira Bajsa koji se pokazao i dokazao kao sposoban političar. Za vrijeme njegovog obnašanja dužnosti župana naša je županija došla do polovice liste svih županija. Također je za vrijeme dok je on bio ministar upravo turizam bio nauspješnija grana u Hrvatskoj. Unatoč svemu što je radio ostao je jednako čestit čovjek, sposoban i uspješan političar koji se ne mora uhodavati na mjestu župana. Neke su mu ankete već dale prednost. Da je imao sluha za domovinu pokazalo se i za vrijeme Domovinskog rata u koji se odmah uključio i koji je proveo na prvoj crti obrane u istočnoj Slavoniji. Zbog toga je ostao senzibiliziran i za branitelje. Tijekom obnašanja dužnosti župana jedan je branitelj došao u Županiju s bombom u ruci odlučan da se raznese. Umjeto da traži da se time bave službe odgovorne za takve stvari, Damir Bajs je čovjeka primio i nakon dvadeset minuta razgovora odgovorio ga od namjere da aktivira bombu. Danas je taj čovjek sretan otac jednog djeteta. Mi smo skroman tim koji stoji iza Damira Bajsa, ali imamo kandiadata – rekla je Đurđica Ištef Benšić.

Damir Bajs je rekao da su ljudi iz Bjelovara i Daruvara bili uz njega kada je odlučio kandidirati se za župana.

– Cijela država ne stoji gospodarski dobro. Naša županija stoji još lošije. Pada na ljestvici uspješnosti hrvatakih županija. Zato su izbori za župana bitni. Bio sam župan u tri mandata i uspješan ministar u Vladi. Ne treba mi period upoznavanja sa problemima niti uhodavanja. Neki kandidati koji su istaknuli kandidaturu su rekli da ne trebaju program. Ja to neću reći. Moj program će biti s nagalskom na oporavak gospodarstva, smanjenje nezaposlenosti i oporavak poljoprivrede. Pruža nam se prilika, a ja znam kako se to radi. Moramo iskoristiti priliku koja nam se pruža kroz EU fondove za zaostalije, a to smo na žalost mi, naša županija. Moramo se dogovoriti sa gospodarstvenicima i poljoprivrednicima kako zajedno ući u programe Europske Unije. Moramo svi zajedno raditi, a županija imati samo jedan cilj – pomoći gospodarstvu i poljoprivrednoj proizvodnji. Ako mi birači ukažu povjerenje, moja prva mjera bit će rebalans proračuna kako bi osigurali sredstva za pomoć gospodarstvu i poljopirvredi. Kako bismo ih kandidirali prema državnim sredstvima i prema sredstvima EU. Mi smo to radili i jedini projekat, težak 23 milijuna eura, koji je sa ovoga područja ušao u program je iz ministarstva turizma. Želimo da mladi ovdje vide svoju budućnost, ali želimo i da oni koji su ostali bez posla dobiju drugu priliku. Svjestan sam da velike stranke imaju prednost. Da bih bio izabran, ovaj će mali tim morati dvostruko više raditi – rekao je Damir Bajs predstavivši službeno svoju kandidaturu za župana.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.