Crosst.hr

Damir Bajs, nezavisni kandidat za župana predstavio zamjenike

bajs zamjenici 1

Nezavisni kandidat za župana Damir Bajs imat će i nezavisnog kandidata za zamjenika Tomislava Doležala, koji će u Županijskoj skupštini BBŽ predstavljati Češku i sve ostale nacionalne manjine. Osim Doležala, kada pobjedi na izborima za župana, Damir Bajs će kao svoje zamjenike imati Đurđicu Ištef Benšić, dosadašnju dogradonačelnicu sa već podužim iskustvom u pitanjima socijalne politike i mladih, te Nevena Alića, višegodišnjeg člana Županijske skupštine BBŽ sa odličnim iskustvom u gospodarstvu.

Damir Bajs je prigodom predstavljanja kandidata za zamjenike župana rekao da je riječ o ljudima koji imaju bogato iskustvo te mogu odmah početi raditi bez uhodavanja.

– Zamjenici se, jednako kao i župani, biraju neposredno pa smatramo kako je od velike važnosti da se oni biračima predstave i uvjere ih u svoju kvalitetu. Ne želimo ništa skrivati jer smo izabrali ljude koji imaju veliko iskustvo i koji mogu odmah početi raditi na oporavku naše županije – rekao je Damir Bajs, nezavisni kandidat za župana kojeg podupiru HNS, HSU i HDSS.

Na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u hotelu Central prva se predstavila Đurđica Ištef Benšić rekavši da dolazi iz tradicionalne katoličke seljačke obitelji te da živi u Bjelovaru sa suprugom i dva sina.

– Diplomirala sam na Šumarskom fakultetu te u struci radila u Šumariji Garešnica i Ivanska. U Gradu Bjelovaru sam kao dogradonačelnica pokrivala kulturu, sport, zdravstvo, zaštitu i spašavanje. Kroz četiri godine mog mandata kao dogradonačelnica sam proširila socijalne usluge. U svim osnovnim školama organiziran je dnevni boravak, djeci s invaliditetom osigurani su pomoćnici u nastavi, pomoć starijim i nemoćnim osobama i osobama s invaliditetom koje žive same. Kao zamjenica župana radit ću na razvoju ljudskih potencijala, a posebno voditi brigu o djeci s teškoćama u razvoju i djeci s invaliditetom te ostalim ugroženim skupinama stanovnika. Najveći problem naše županije je mali broj visokoobrazovanih ljudi što ide na bolje obzirom da je Bjelovar postao veleučilišni grad – rekla je tijekom predstavljanja Đurđica Ištef Benšić novinarima.

Novinarima se predstavio i Neven Alić, odvjetnik iz Čazme koji je u nekoliko mandata bio i član Županijske skupštine te je o stanju u županiji rekao da je nazadovalo otkako je Damir Bajs otišao sa dužnosti župana.

– Gore biti ne može. Radio sam u Česmi, Plinacrou i bio u nadzornom odboru Vjesnikove Tiskare. Moramo svi zajedno raditi na oporavku gospodarstva ovog kraja – rekao je Neven Alić dodavši da zahvaljujući bogatom iskustvu u gospodarstvu i politici na razvoju županije može raditi odmah po stupanju na dužnost te ne mora imati period “zagrijavanja”.

Tomislav Doležal iz Daruvara, također neovisni kandidat, govorio je o položaju Češke i svih ostalih nacionalnih manjina u Hrvatskoj pa i u županiji.

– Više od dva stoljeća Češka nacionalna manjina djeluje i živi u ovoj državi, a na popisu 2011. više od pet posto građana naše županije izjasnili su se kao pripadnici Češke nacionalne manjine, što je omogućilo da steknu pravo na zastupnika u Županiji bjelovarsko-bilogorskoj. Osobno sam od malena bio aktivan u većini čeških kulturnih društava te sam upoznat s problematikom Češke, ali i svih ostalih nacionalnih manjina. Stoga ću moći kvalitetno zastupati sve nacionalne manjine, kojih ima čak dvadeset u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Damir Bajs je rekao kako je uvjeren da će Tomislav Doležal dobiti na izborima mjesto zamjenika župana.

– Ovo je povijesni trenutak u kojem će pripadnici nacionalnih manjina moći birati svoga zastupnika s posebne liste. Svi smo kvalificirani i iskusni u teškom poslu koji nas čeka te smo spremni početi raditi čim nas birači izaberu na te dužnosti – rekao je Damir Bajs.

Svoju je potporu ovim kandidatima koji se biraju direktnim izborom dao i Vladimir Bilek, saborski zastupnik Češke i Slovačke nacionalne manjine, inače s liste HNS-a podsjetivši da je za vrijeme mandata Damira Bajsa kao župana pokrenuto mnogo važnih projekata.

– Pčelarski sajam je iz male izložbice prerastao u regionalni značajni specijalizirani sajam te vrste. U vrijeme kada je Damir Bajs bio župan također je pokrenuta akcija med i mlijeko – rekao je Vladimir Bilek, saborski zastupnik.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.