Crosst.hr

Damir Bajs, nezavisni kandidat za župana BBŽ, nastavlja obilazak županije i njezinih tvrtki

bajs levaric daruvar 1

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić posjetio je već treći put Bjelovarsko-bilogorsku županiju na poziv Damira Bajsa nezavisnog kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.

Uz nazočnost Damira Bajsa, zamjenik ministra Leverić posjetio je Grad Čazmu, točnije čazmansku tržnicu gdje su razgovarali s građanima, a nakon toga tržnicu u Garešnici. U sklopu posjete, osim druženja s građanima, zamjenik ministra posjetio je i tri tvrtke u županiji i to: Intra TEP Čazma, Kamen – Sirač te Brestovac – Tvornicu namještaja d.o.o. Leverić je održao i kratku prezentaciju u Daruvaru o Zakonu o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja.

Nakon obilaska i druženja Alen Leverić je rekao: – Ovo je moja treća posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i to na poziv Damira Bajsa, nezavisnog kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Damir Bajs do sada ima odlične rezultate, i kada je bio župan i kada je bio ministar turizma. Dolaskom na mjesto župana Bjelovarsko-bilogorske županije neće mu biti nikakav problem odmah nastaviti voditi Županiju i raditi na važnim projektima koji će omogućiti brži razvoj županije. Ono što je jako bitno, da Damir Bajs ima dobar gospodarski program, zna što hoće, zna u kojem vremenskom periodu to treba realizirati i zna kako to realizirati, naglasio je Leverić.

O svom je gospodarskom programu Damir Bajs, kao nezavisni kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije, rekao: – Kako bi krenula realizacija programa za gospodarstvo koji prezentiram, kada postanem župan prvo moramo napraviti rebalans proračuna te osigurati sredstva za projekte gospodarstvenika za prijavu na strukturne fondove Europske unije. Županija mora pomoći gospodarstvenicima kroz sredstva za projekte i zajedničko lobiranje kako bi pokrenula proizvodnju na našem području.

Veliki je broj nezaposlenih i mi moramo do kraja godine napraviti promjene te tek iduće godine očekivati pomake. Do sada, koliko znam, Bjelovarsko-bilogorska županija nema niti jedan projekt prijavljen na Ministarstvo regionalnog razvoja, a jedini projekt koji je prošao vezan je uz Daruvarske toplice, projekt koji sam ja kao ministar financirao tri godine i koji vrijedi 20 milijuna eura. Ali turizam nije jedina djelatnost u našoj županiji, treba poraditi na poljoprivredi, gospodarstvu i nadam se da ćemo uskoro moći zajedno napraviti taj zaokret.

Na pitanje novinara “Hoće li se riješiti stare garniture u županiji?”, Bajs je odgovorio: – Sasvim sigurno garnitura će se promijeniti. Tko će ostati vidjet ćemo, ali sigurno će se broj ljudi smanjiti.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.