Crosst.hr

Damir Bajs i Antun Korušec posjetili Dom umirovljenika u Bjelovaru

bajs korusec dom umirovljenika 1

Uz potporu Silvana Hrelje, predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika, jedne od triju stranaka koje podupiru neovisne kandidate Damira Bajsa za župana te Antuna Korušeca za gradonačelnika, u utorak su kandidati obišli dio županije i grad Bjelovar.

Nakon posjete tržnici u Garešnici, oko podneva su održali konferenciju za novinare u Domu umirovljenika u Bjelovaru. Prije konferencije, kandidati su se obratili korisnicima Doma za umirovljenike kojima su se predstavili te su pojasnili u čemu će se njihovi programi odnositi prema populaciji starijih.

Damir Bajs, već otprije dobro poznat starijim korisnicima rekao je vrlo sažeto da je tijekom njegovog mandata kao župana proračun Bjelovarsko-bilogorske županije bio upola manji nego sada, a stavka u proračunu namijenjena umirovljenicima dvostruko viša nego sada.

Populaciji starijih žitelja nastanjenih u domu obratio se i Antun Korušec, sadašnji gradonačelnik i neovisni kandidat za mjesto gradonačelnika u sljedećem mandatu. On je rekao da tko god ide u izbore mora razgovarati sa starijim građanima jer su oni stvarali i ovu državu i ovaj grad. Antun Korušec se odlučio kandidirati samostalno jer su mu svi njegovi suradnici rekli da je to potrebno jer ga Bjelovarčani vole i jer je dobar čovjek.

– Od 128 gradova u Hrvatskoj, Bjelovar je prema istraživanjima stranih statističara koji su provodili ankete 16. grad najbolji za život i posao – rekao je Antun Korušec.

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika rekao je da će ta stranka raditi za umirovljenike i u njihovu korist bez obzira koga izabrali i za koga glasali na lokalnim izborima.

– Ovdje je situacija specifična zbog toga jer u većini gradova imate samo opciju HDZ-a i partnera te SDP-a i njihovih partnera, a u Bjelovaru imate i ovu treću nezavisnu opciju koju podržavaju HSU, HNS i HDSS. Iskustvo je nenadoknadivo i treba ga crpiti od vas kao i mudrost koja dolazi s godinama. Damir Bajs proveo je tri mandata kao župan i jedan kao ministar u vladi. Iskustvo ne mora dokazivati i na posao može krenuti čim ga izaberete – rekao je Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Damir Bjas je nakon razgovora sa umirovljenicima novinarima rekao da su mu se u kampanji koju je sam započeo pridružile i stranke koje ga podupiru kao svog nositelja liste.

– Kad postanem župan neće biti perioda uhodavanja, nego već prvi radni dan započinjem posao. Provodit ću moj program zapošljavanja, razvoja gospodarstva i poljoprivredne proizvodnje te osiguravanja socijalne skrbi za starije. Zahvaljujem svim predsjednicima stranaka koji su bili uz mene u ovoj kampanji, a najviše Silvanu Hrelji koji je doista pokazao veliku volju da pomogne – rekao je Damir Bajs.

Silvano Hrelja novinarima je rekao kako mu je veliko zadovoljstvo bilo podupirati Damira Bajsa i listu koja je bitno različitija od drugih širom Hrvatske.

– Imamo dva najbolja kandidata koji ne pripadaju strankama. Stvari s njima i njihovi programi mogu odmah krenuti zbog njihovog velikog iskustva i zbog činjenice da oni nemaju mrlja na karijeri. Već sam se umorio od slušanja kako će doći neki investitori odnekud. Mi trebamo stvoriti takvo okruženje u kojem će se otvoriti poslovi. Oni koji dolaze izvana gledaju samo svoj profit. Trebamo krenuti sami i osmisliti programe koji će zaposliti ljude – rekao je Silvano Hrelja novinarima, a naglasio je što je sve HSU uspio postići za populaciju umirovljenika koju predstavlja u Saboru. Hrelja smatra da treba osigurati pomoć starijima u njihovim kućama, a za one koji ne mogu živjeti sami proširiti kapacitete u domovima kako bi ih se moglo zbrinuti. Za populaciju staračkih domaćinstava na selima valjalo bi organizirati ophodnju koja bi bar svaka dva dana posjećivala, pomagala i snabdijevala stare samce.

Korisnicima doma Damir Bajs i Antun Korušec nisu došli praznih ruku. Kao poklon donijeli su im voće, čokolade i prirodne sokove iz domaće proizvodnje te promotivni materijal.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.