Crosst.hr

Damir Bajs dobio podršku Alena Leverića, zamjenika ministra gospodarstva i člana HNS-a

bajs levaric 1

Koliko je aktivan Damir Bajs, prosudite sami? Nezavisni kandidat za župana u nepunih mjesec dana u Bjelovar dovodi ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, a odmah nakon njega u Bjelovar dolazi Alen Leverić, zamjenik ministra, koji obilazi tvornicu Gala d.o.o. i susreće se s gospodarstvenicima Bjelovarsko-bilogorske županije u Županijskoj komori Bjelovar.

bajs_leveric_2.jpg/>Nakon razgovora s gospodarstvenicima Alen Leverić, zamjenik ministra gospodarstva odlazi u Hotel Central u Bjelovaru, gdje daje podršku Damiru Bajsu, nezavisnom kandidatu za župana. Bajsovu kandidaturu podržao je i ministar gospodarstva, a sada i njegov zamjenik, koji je ovom prigodom rekao: – Član sam HNS-a koji daje podršku Damir Bajsu, nezavisnom kandidatu za župana. Moram odmah reći, za mene je Damir Bajs već župan. Zašto tako mislim? Obrazlažem samo zadnju godinu dana, od kada Damir Bajs često zove Ministarstvo i pokušava riješiti probleme u gospodarstvu. Posjetio sam danas još jednu tvrtku koja je povukla novce iz EU, ali ovo nije moj prvi posjet. Zahvaljujući Damiru već sam bio u Garešnici i Velikom Grđevcu i vido sam općinu koja kvalitetno razmišlja i tvrtku koja je orijentirana prema izvozu. Ono što Ministarstvo gospodarstva hoće, a to je da županije povuku veliku količinu novaca u razdoblju od 1.7.2013 do kraja 2013. godine. Moramo povući više novaca nego što uplatimo. Kako bismo to pametno mogli napraviti, moramo imati proaktivnu županijsku vlast, koja zna i može povući sredstva iz EU fondova. Sve to stoji u programu Damira Bajsa, koji će pomoći gospodarstvenicima u programima, ali isto tako lobirati za njih. Siguran sam da vaša županija na čelu s Damirom Bajsom u razdoblju 2013.- 2017. godine može biti među prvih pet u povlačenju novaca za gospodarstvo iz strukturnih fondova. Važno je znati povezati znanje i tehnologiju s lokalnim mogućnostima. Samo kvalitetan župan i županijska vlast sa ljudima koji znaju, zajedno sa znanosti i gospodarstvenicima može doći do cilja kojeg smo postavili podržavajući Damira Bajsa za župana, a to je da BBŽ može biti među tri županije u navedenom razdoblju za povlačenja sredstava iz EU fondova, naglasio je Alen Levarić, zamjenik ministra za gospodarstavo.

Još jedan u nizu konferencija za javnost, na kojoj je Damir Bajs, nezavisni kandidat za župana potvrdio svoje prve korake ka cilju uspješnosti, kada postane župan. U Bajsovom programu za bolju budućnost Bjelovarsko-bilogorske županije na prvom mjestu je gospodarstvo. Stoga je razgovor i podrška s ministrom gospodarstva i njegovim zamjenikom od posebne važnosti za razvoj gospodarstva, a s tim i BBŽ-e.

– Nakon tri mandata župana i mjesta ministra turizma, dovoljno poznajem kako županija funkcionira i kakvo je stanje u županiji. Ako me građani izaberu, prvo što moram napraviti je provesti rebalans proračuna. Od toga sve počinje. Velika brojka nezaposlenih u našoj županiji pokazuje samo koliko je gospodarstvo u zaostatku. Svjesni smo da Županija nema novaca pomoći gospodarstvu, ali zato možemo pomoći kroz programe. Nakon što napravimo rebalans proračuna, odobrit ćemo nekoliko milijuna kuna za financiranje programa i idejnih rješenja gospodarstvenika kako bi se prijavili na europske fondove, rekao je Bajs i nastavio da je svjestan situacije gospodarstvenika, koji se boje ulagati u programe, stoga će Županija omogućiti sredstva za programe i stajati iza toga.

Posebno moram naglasiti da će moj posao biti stalni posjet ministarstvima i pokušavati lobirati za našu županiju i za potrebe županije. Ovoga trenutka nemamo niti jedan projekt koji je prijavljen u Ministarstvu gospodarstva za strukturne fondove Europske unije. Kada ja postanem župan, cijela županija, ne samo službe, već razvojne agencije i sve ostale agencije bit će usmjerene prema tome. Mi moramo ovu veliku nulu projekata vezanih za našu županiju povećati na stotinjak projekata. Da li će sve proći, ne znam, ali ako ne budemo tražili nećemo ništa niti dobiti, naglasio je Damir Bajs, nezavisni kandidat za župana BBŽ-e.

Također je rekao da ove godine ne treba očekivati velike pomake u gospodarstvu, ali je bitno napraviti stabilizaciju gospodarstva u županiji i iduće godine krenuti u pozitivu.

Osim koalicije HNS, HSU, HDSS i zamjenika ministra gospodarstva, člana predsjedništva HNS-a, Alena Leverića, na konferenciji koju je sazvao Damir Bajs, nezavisni kandidat za župana, nazočio je saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimira Bilek.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.