Crosst.hr

Bjelovarsko-bilogorski HSP prisustvovao komemoraciji žrtvama Bleiburške tragedije i križnoga puta

2016 04 hspbj 1

Bleiburg – Članice i članovi Hrvatske stranke prava ( HSP ) Bjelovarsko-bilogorske županije organizirano su pohodili u Bleiburg na komemoraciju žrtvama Bleiburške tragedije i križnoga puta koji je prošao hrvatski narod.

Bleiburg – Članice i članovi Hrvatske stranke prava ( HSP ) Bjelovarsko-bilogorske županije organizirano su pohodili u Bleiburg na komemoraciju žrtvama Bleiburške tragedije i križnoga puta koji je prošao hrvatski narod.

U subotu 14.05.2016.godine obilježena je 71.obljetnica masakra nad Hrvatskim narodom od strane tkz.antifašista pripadnika partizanskih postrojbi na Bleiburškom polju kao i nam svim križnim putevima.

Ovoj obljetnici prisustvovale su brojne članice i članovi HSP-a sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije iz Bjelovara,Daruvara ,Garešnice ,Rovišća ,Nove Rače,Končanice, Ivanske i Hercegovca. Isto tako na komemoraciju je organizirano išla i Hrvatska pravaška mladež-mladež HSP Bjelovar.
Prisustvovanjem svetoj misi, molitvom, a nakon toga paljenjem svijeća članovi HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije odali su počast svim pripadnicima hrvatskoga naroda koji su život izgubili za slobodnu Hrvatsku.

Pri povratku sa Bleiburga članovi HSP-a Bjelovarsko Bilogorske županije poklonili su se žrtvama križnog puta na groblju Dobrava u Mariboru gdje je sahranjen jedan dio ekshumiranih žrtava iz Teznog.

Pokolj u Teznom označava pokolj koji su počinili pripadnici zločinačke 17. divizije 3. Jugoslavenske armije u razdoblju od 19. do 26. svibnja 1945. godine u Teznom. Bez suđenja su masovno ubijali civile žene ,djecu i pripadnike hrvatske vojske.Procjenjuje se da je ubijeno najmanje 15.000 – 20.000 ratnih zarobljenika, uglavnom Hrvata. Jedna je od oko 600 masovnih grobnica do sada obilježenih na području Slovenije, a po ocjenama nekih analitičara možda i najveća u povijesti Hrvata.

Neka im je laka hrvatska zemlja !

Hrvatska stranka prava
Bjelovarsko-bilogorske županije
Zvonko Mlakić,predsjednik

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.