Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarski Živi zid – predsjednik GO Alen Ivančić

133

Predsjednik Gradske organizacije Alen Ivančić

U subotu 11. lipnja održana je osnivačka skupština gradske organizacije Živoga zida Bjelovar. Nakon izbora na kojima je Živi zid ušao u Sabor, stranka je pristupila ustroju teritorijalnih organizacija na području čitave Republike Hrvatske, pa tako i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Na samoj skupštini je nakon uvodne riječi koordinatora za grad Bjelovar Alena Ivančića izabrano radno predsjedništvo u sastavu Željko Mlinarić, Hrvoje Ban i Miroslav Stanković, zapisničar i ovjerovitelji potpisa. Nakon toga utvrdili su se uvjeti za održavanje osnivačke skupštine sukladno Statutu Živoga zida. Izviješteno je da na području grada Bjelovara Živi zid ima 140 članova. Nakon toga se pristupilo glasovanju. Za predsjednika gradske organizacije Bjelovar jednoglasno je izabran Alen Ivančić, za dopredsjednika Tihomir Svoboda, a za tajnika Dalibor Turković.

U obraćanju Skupštini novoizabrani predsjednik je zahvalio na ukazanom povjerenju i obećao marljivo, demokratski i transparentno voditi gradsku organizaciju na dobrobit svih građana Bjelovara.

Ivančić je istaknuo da dolaskom novih ljudi u politiku ujedno počinje novo vrijeme za Bjelovar. Zaključio je da grad iz godine u godinu stagnira, da su tvrtke uništene, a građani i djeca nemaju perspektive u rodnom mjestu, te su primorani bolji život tražiti van grada i države. Vrijeme je da mladi preuzmu kormilo vlasti i vrate našem gradu dostojanstvo, a Živi zid osigura građanima život dostojan čovjeka.

Sljedeći korak gradske organizacije Bjelovar trebao bi biti stvaranje uvjeta za čim bolji kontakt sa građanima u Bjelovaru. Živi zid će svakako biti spreman za lokalne izbore iduće godine, a sasvim sigurno će na njima odigrati i važnu ulogu.

Skupštini su se potom obratili i gosti i čestitajući na osnivanju i poželjeli Gradskoj organizaciji uspješan rad. Gradska organizacija Bjelovar sljedećih dana pokrenuti će postupak registracije pri Ministarstvu uprave kako bi čim prije i formalno započela s radom.

Pročitajte još