Crosst.hr

Bjelovarski SDP održao izvještajnu tematsku konvenciju

2015 SDP tematska konvencija1

U dvorani Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar u subotu 14. ožujka održana je izvještajno tematska konvencija GO SDP Bjelovar. Ovom malom skupu SDP-ovaca kao gost prisustvovao je i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta te potpredsjednik SDP-a.

2015_SDP_tematska_konvencija2.jpg
Prije početka konvencije Gordan Maras je rekao novinarima da je tu došao na stranačku konvenciju, ali je usput malo obišao i neke lokalne jedinice te razgovarao s nekoliko čelnika lokalne samouprave da vidi što se može napraviti.
– Vrlo nam je bitno da u ovim natječajima EU iskoristimo maksimalno za poduzetničku infrastrukturu, rekao je Maras i dodao da je doduše bio u Koprivničkoj-križevačkoj županiji i tamo je razgovarao s lokalnim čelnicima, a ovdje će razgovarati sa članovima da malo dignu poduzetničku infrastrukturu i u Bjelovaru.

Na pitanje novinara je li došao kao član stranke, Maras je prvo rekao da je došao kao ministar, ali u ovom trenutku sada je i kao član, ali radi i kao ministar i uvijek iskoristi šansu da se na terenu sastane s čelnicima lokalne samouprave. I onda je Maras opet prešao na to kako Vlada može uvijek puno napraviti i kako radi puno i onda je spomenuo natječaj koji će biti otvoren u petom mjesecu, a radi se o natječaju o jačanju poduzetničke infrastrukture vrijednom preko 500 milijuna kuna.

– Što se tiče stranke uvijek razgovaramo i ljude moramo obavijestiti što radi stranka, a kao što znate SDP-e je određeni faktor u Gradskom vijeću u Bjelovaru i surađujemo dobro s gradonačelnikom pa nam je interes i tu da se Bjelovar razvija, rekao je Maras.
2015_SDP_tematska_konvencija3.jpg

Što se tiče parlamentarnih izbora Maras je rekao da ova konvencija nije nikakva priprema već redovna izvještajna konvencija.
– Stranka radi standardno i razgovara sa svim članovima i izbori će biti u roku do kraja drugog mjeseca 2016. godine. Točno vrijeme vam ne mogu reći. Vlada može odraditi svoj mandat i odraditi ono što je mislila i nakon toga će biti izbori, kazao je Maras.
2015_SDP_tematska_konvencija4.jpg

Vanja Posavac, predsjednica GO SDP Bjelovar i saborska zastupnica rekla je da je će na tematskoj konvenciji biti razgovora o poduzetništvu i obrtu, ali i o drugim temama vezanim za aktualnu političku situaciju.
– Izvještajnu tematsku konvenciju vodit će naš potpredsjednik SDP-a Gordan Maras. Vanja Posavac je također rekla da je dolazak ministara u Bjelovar vrlo čest i razlog su projekti koji ipak kreću s realizacijom.
– Situacija u Bjelovaru nije sjajna, ali grad Bjelovar bolje stoji od nekih drugih gradova koje neću imenovati, kod nas se ipak nešto radi, rekla je Posavac.

Uz ostale članove ovoj tematskoj konvenciji prisustvovao je i Vedran Babić, predsjednik ŽO SDP BBŽ i saborski zastupnik te kao gosti Jasna Višnjević, zamjenica gradonačelnika i predsjednica bjelovarskog HNS-a te Božidar Zagorec predstavnik stranke Akcije bjelovarsko-bilogorske.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.